breaking news Νέο

To S.O.S. του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου

To S.O.S. του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου

Η συμμετοχή των 12 ομάδων στο περσινό πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας θεωρήθηκε αρνητικό ρεκόρ, ακατάρριπτο για την άλλοτε κραταιά Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Ημαθίας.

Μια ΕΠΣ που πριν 15-20 χρόνια μετρούσε 80 περίπου ενεργά Σωματεία στη δύναμή της και σήμερα μετά βίας φτάνει τα 30!!!

Όμως το βαρέλι φαίνεται ότι δεν έχει πάτο και η απαξίωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Περιφέρεια συνεχίζεται. Φέτος στην Ημαθία και στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας που διοργανώνει η άλλοτε κραταιά ΕΠΣ Ημαθίας, από τις 12 ομάδες που ανήκουν στην κατηγορία δήλωσαν συμμετοχή οι μισές, μόλις έξι (αρ. 6)!!! Και συγκεκριμένα το Μακροχώρι, η Μελίκη, ο Κοπανός και η Αγία Μαρίνα, από τον περσινό κορμό των ομάδων ,που κέρδισαν την παραμονή τους και η Αλεξάνδρεια με τον Αγιο Γεώργιο που προέρχονται από την Β' κατηγορία. Ετσι η διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας μπροστά στο αδιέξοδο που της δημιούργησε η μικρή συμμετοχή των ομάδων και προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός που προβλέπεται από την προκήρυξη (δέκα αρ. 10), παρέτεινε την προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Α' και της Β' κατηγορίας, όπως και στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων, μέχρι την επόμενη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Αν βέβαια υπάρξουν νέες συμμετοχές κι αν αυτές είναι αρκετές για την διεξαγωγή ενός αξιόπιστου πρωταθλήματος, θα το γνωρίζουμε μετά το πέρας της παράτασης. Το απόγευμα της επόμενης Παρασκευής και για να μην παρεξηγηθούμε.

Το πρόβλημα με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα τοπικά πρωταθλήματα δεν είναι αποκλειστικότητα της Ημαθίας, είναι γενικότερο και αφορά ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο. Απλά σε κάποιες περισσότερο ευαίσθητες περιοχές, κυρίως της Περιφέρειας, τα σημάδια είναι εντονότερα και δεν ξέρουμε, αφού δεν έχουμε στοιχεία, αν σε αυτές, τις περισσότερο πληττόμενες από την απουσία παραγόντων περιοχές, ανήκει και η Ημαθία.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πριν μερικά χρόνια επί προεδρίας του Γιώργου Καραμελίδη και μετά την καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση, στην οποία, όπως το συνήθιζε, πανηγύρισε παρουσιάζοντας σαν μεγάλο επίτευγμα της διοίκησής του, τον φουσκωμένο τραπεζικό λογαριασμό της ΕΠΣ Ημαθίας (εκείνη την εποχή άγγιζε τις 300 χιλιάδες ευρώ!!!), ένα μεγάλο μέρος του οποίου προέρχονταν βέβαια από τις τσέπες των παραγόντων, που μάτωναν για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των ομάδων τους, είχαμε σχολιάσει: «Οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις δεν είναι επιχειρήσεις  να πανηγυρίζουν για τα κέρδη τους. Μπορεί ο κύριος Καραμελίδης να μην παρέλαβε γεμάτα ταμεία από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας, όμως παρέλαβε ένα παιδικό επιδοτούμενο πρωτάθλημα των 48 ομάδων, που φέτος επί προεδρίας του διεξάγεται με 12, από τις οποίες οι τέσσερις (Αλεξάνδρεια, Μακροχώρι, Λευκάδια, Νεόκαστρο), ανήκουν στην Δ' Εθνική και είναι υποχρεωμένες να συμμετάσχουν στο παιδικό πρωτάθλημα και οι υπόλοιπες οκτώ, είναι Ακαδημίες και σε λίγα χρόνια με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ομάδες, προβλέπουμε οι Ακαδημίες, που ευτυχώς τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, χρόνο με τον χρόνο, αυξάνονται και βελτιώνουν την λειτουργία τους, να παράγουν ποδοσφαιριστές που δεν θα βρίσκουν ομάδα να παίξουν, επειδή θα εξαφανιστούν οι παράγοντες που τις συντηρούν».

Τα γραπτά μένουν.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής