breaking news Νέο

Αύριο Τετάρτη 7η Σεπτεμβρίου Κουρκούλης-Κελεκίδου στην Πατρίδα για τα "Παιδιά της Άνοιξης"

  • Αύριο Τετάρτη 7η Σεπτεμβρίου Κουρκούλης-Κελεκίδου στην Πατρίδα για τα
  • Αύριο Τετάρτη 7η Σεπτεμβρίου Κουρκούλης-Κελεκίδου στην Πατρίδα για τα
  • Αύριο Τετάρτη 7η Σεπτεμβρίου Κουρκούλης-Κελεκίδου στην Πατρίδα για τα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 5ης Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του "Ευσταθίου Χωραφά", Αντώνης Καγκελίδης, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της κοινότητας Πατρίδας, Γιάννη Σιδηρόπουλο, την πρόεδρο των "Παιδιών της Άνοιξης", Νόρα Σαρκατζή και τον αντιπρόεδρο, Νίκο Εμμανουήλ. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της μουσικής εκδήλωσης με το Νίκο Κουρκούλη και την Κέλυ Κελεκίδου, που θα δοθεί αύριο Τετάρτη, 7η Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, στο γήπεδο της Πατρίδας, με τα έσοδα της οποίας να πηγαίνουν για την ολοκλήρωση του ΚΔΗΦ των "Παιδιών της Άνοιξης" στην Πατρίδα. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους το σέρβις και τα προϊόντα που παρέχονται στις εξαήμερες εκδηλώσεις του "Ευστάθιου Χωραφά" στα τέλη κάθε Ιουλίου.

Ως ιερό χαρακτήρισε το στόχο της ολοκλήρωσης του "σπιτιού", στο οποίο θα μπορέσουν να απασχοληθούν δημιουργικά ΑμΕΑ κάθε ηλικίας, τα πρωινά, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Σιδηρόπουλος.

Στο δίχρονο αγώνα για την κατασκευή του κτιρίου, το οποίο γίνεται σε έκταση 7,5 στρεμμάτων, που παραχώρησε η κοινότητα Πατρίδας και ο δήμος Βέροιας, η αναφορά της κας. Σαρκατζή. Το έργο, που θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Πάσχα, χαρίζοντας δημιουργική απασχόληση σε 50 περίπου "παιδιά" όλων των ηλικιών, θα κοστίσει περίπου 900.000 ευρώ, με το ίδρυμα "Νιάρχος" να χορηγεί 300.000 ευρώ και μικρότερο ποσό το  ίδρυμα "Λασκαρίδη". Το έργο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές του εγκαταστάσεις, ενώ, όπως δήλωσε η πρόεδρος, ο δήμος έχει παραχωρήσει άλλα 4,5 στρέμματα για τη μελλοντική δημιουργία στεγών αυτόνομης διαβίωσης των ΑμΕΑ. "Δεν πιστεύαμε ότι θα τελειώσει τόσο γρήγορα. Ευχαριστούμε τον "Ευστάθιο Χωραφά", το δήμαρχο και όλο τον κόσμο που ήταν δίπλα μας. Ήταν μεγάλη η στήριξή του".

Στην υπερπληρότητα της δομής των "Παιδιών της Άνοιξης" η αναφορά του αντιπροέδρου του συλλόγου, Νίκου Εμμανουήλ, που προβλημάτισε με τα όσα είπε για το ρόλο των δημοσίων υπηρεσιών. "Νοιάζονται τόσο για μας, που μας "κυνηγάνε", αν έχουμε πάνω από 50 παιδιά", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουήλ, παλιός πρόεδρος της δομής. "Ο δήμαρχος, ο πρόεδρος της κοινότητας και ο φίλος Καγκελίδης μας έδωσαν φτερά σε τούτη την προσπάθεια. Στα "Παιδιά της Άνοιξης" φιλοξενούμε από τετραπληγικά άτομα, μέχρι ΑμΕΑ με λιγότερα προβλήματα. Το "κέντρο" ένωσε πολλούς συλλόγους. Από το δικηγορικό και τους αστυνομικούς της Ημαθίας, μέχρι τους ζαχαροπλάστες, τους ηλεκτρολόγους και τους υδραυλικούς της Βέροιας", συνέχισε η κα. Σαρκατζή,

Ο πρόεδρος του "Ευστάθιου Χωραφά", Αντώνης Καγκελίδης, χαρακτήρισε την πολιτεία απούσα από αυτή την προσπάθεια. «Στόχος του συλλόγου μας η αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας, όπως φυσικά και το κοινωνικό μας έργο. Βοηθάμε όσο μπορούμε», είπε.

Στην ανυπαρξία της κρατικής μέριμνας από την πολιτεία στην Ημαθία αναφέρθηκε ο κ. Εμμανουήλ. "Σε άλλες πόλεις υπάρχουν άριστες δομές από την πολιτεία. Στην περιοχή μας είναι ανύπαρκτη", είπε. Στη δομή της Αλεξάνδρειας δουλεύουν 32 εργαζόμενοι, που αμείβονται από τις δράσεις των "Παιδιών της Άνοιξης", ενώ αντίστοιχα στην Πατρίδα θα εργαστούν 30 άτομα.

Συνέχεια λοιπόν, αύριο Τετάρτη, 7η Σεπτεμβρίου, το βράδυ, με τη μεγάλη συναυλία στην Πατρίδα, στηρίζοντας την προσπάθεια μιας σημαντικής δομής για Α.μ.Ε.Α,

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Κουρκούλης-Κελεκίδου
ΚΔΗΦ των "Παιδιών της Άνοιξης"

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής