breaking news Νέο

Μια γιορτή Οινοτουρισμού και στην Ημαθία!

Μια γιορτή Οινοτουρισμού και στην Ημαθία!

Υπάρχει κάτι καλύτερο για τους οινόφιλους, από μια επίσκεψη σε οινοποιείο; Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 τα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» ανοίγουν τις πόρτες τους με εκδηλώσεις και ξεναγήσεις, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού.

Με ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές θα υποδεχθούν το οινόφιλο κοινό και τα οινοποιεία της Ημαθίας και οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στο Βαένι Νάουσα στην Επισκοπή Νάουσας, στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας, στην Αργατία στο Ροδοχώρι Νάουσας και στο Κτήμα Φουντή στη Νέα Στράντζα Νάουσας. Το κοινό ωράριο όλων των οινοποιείων για την ημέρα είναι 11:00 με 17:00. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

Η γιορτή της Ημέρας Οινοτουρισμού ξεκίνησε από το Δίκτυο Πόλεων Κρασιού (Recevin) ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού το 2009. Η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» παρακολουθώντας τις εξελίξεις, αποφάσισε να συμμετέχει με το δίκτυο των επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» για πρώτη φορά το 2013, εντάσσοντας την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό οινικό χάρτη. Με την πάροδο των ετών η γιορτή άρχισε να έχει παγκόσμιο χαρακτήρα ενώ στην Ελλάδα συμμετέχουν πλέον όλες οι Ενώσεις Οινοποιών, με τα αντίστοιχα οινοτουριστικά δίκτυα, προσφέροντας με τις ξεναγήσεις στους χώρους της οινοποίησης, τους περιπάτους στους αμπελώνες και τη δοκιμή στις αίθουσες γευσιγνωσίας, μοναδικές οινικές εμπειρίες.

Άντε… και καλά κρασιά!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής