breaking news Νέο

Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

  • Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας
  • Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας
  • Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας
  • Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας
  • Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών εισηγήθηκε η, επί των Οικονομικών αντιδήμαρχος Νάουσας, Δώρα Μπαλτατζίδου, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 12ης Δεκεμβρίου. Ο κ. Κουτσογιάννης ζήτησε μείωση τελών στις επιχειρήσεις του δήμου, καταψηφίζοντας την εισήγηση, ενώ ο κ. Λακηνάνος από τη ΛΑΣ. ζήτησε μείωση κατά 20%, με ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ. 

 

Ν. Κουτσογιάννης : «Να γίνονται υβριδικά οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου»

 

Εκ νέου τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ, Νίκος Κουτσογιάννης, για την αναγκαιότητα λειτουργίας του σώματος, δια ζώσης. «Το Σάββατο που μας πέρασε, ήμασταν τουλάχιστον 20 δημοτικοί σύμβουλοι στην εκδήλωση της Μητρόπολης, ενώ πολλοί από εμάς βρισκόμαστε σε εκδηλώσεις. Υπάρχει  και το μοντέλο της υβριδικής συνεδρίασης και με φυσική παρουσία και μέσω διαδικτύου», είπε στην προ ημερησίας διάταξης τοποθέτησή του. (φωτό 2)

 

Λακωνικός και ενθουσιώδης ο νέος επικεφαλής της ΛΑ.Σ

 

Λακωνικός και ενθουσιώδης στην «πρώτη» του ως δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της ΛΑ.Σ, στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, ο νυν πρόεδρος του «Εργατικού», Σάκης Τσίτσης. Έθεσε μια πλειάδα θεμάτων, από το να γίνονται δια ζώσης οι συνεδριάσεις, μέχρι τα καυσόξυλα που πρέπει να λάβουν οι συμπολίτες του. Ο ίδιος μάλιστα εκφράστηκε υπέρ του να παραμείνουν ανοικτά τα εργοστάσια της περιοχής με τους όρους φυσικά που θέτει ο χώρος του. (φωτό 3)

 

Περί χιονοδρομικού των 3-5 Πηγαδιών

 

Πολύς λόγος έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, τόσο από το δήμαρχο, όσο και από τους κ.κ  Κουτσογιάννη, Τσίτση, Τόσιο και Σαμαρά, για το χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, που είναι έτοιμο να κάνει πρεμιέρα με ανοικτό τον αναβατήρα του, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Τους επιχειρηματίες της περιοχής ενδιαφέρει να λειτουργεί το βουνό, για να έχει κόσμο και να λειτουργήσουν τόσο τα ξενοδοχεία, όσο και τα μαγαζιά της Νάουσας. Οπότε μάλλον οι, ένθεν, κακείθεν, αψιμαχίες για το διαγωνισμό εκμίσθωσής του, που έγινε πριν...ένα χρόνο, μάλλον πρέπει να τεθούν στο περιθώριο (φωτό 4).

 

Εκ νέου συζήτηση για το... αιολικό πάρκο του Βερμίου!

 

Ως θέμα εισήλθε στο συμβούλιο η εύρεση ικανού δικηγορικού γραφείου, για να διερευνήσει τις πιθανότητες που θα έχει μια προσφυγή στο ΣτΕ, ενάντια στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο Βέρμιο. Θυμίζουμε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει εγκριθεί πριν δέκα χρόνια από το συμβούλιο, ενώ δεν υπήρξε και καμία προσφυγή ενάντια στη νέα μελέτη, η οποία «κόβει» στη μέση τον αριθμό των ανεμογεννητριών, άρα είναι και ευνοϊκότερη προς τους όρους που ενέκρινε το ΣτΕ, μετά την προσφυγή που είχε γίνει την περασμένη δεκαετία, από αντιδρώντες πολίτες! Η αμοιβή του πανεπιστημιακού νομικού, ο οποίος θα γνωμοδοτήσει για την εκτίμηση των πιθανοτήτων ευδοκίμησης ως προς το παραδεκτό και βάσιμο μιας ένδικης διαδικασίας ενάντια στο αιολικό, φτάνει τις 9.000 ευρώ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής