breaking news Νέο

Την «άσπρη ημέρα» περιμένουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Την «άσπρη ημέρα» περιμένουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, να υποδεχτεί, είτε με χιόνι (το επιθυμητό), είτε χωρίς, τους επισκέπτες της γιορτινής περιόδου. Όπως ανέφερε η διοίκησή του σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε την Τετάρτη 21η Δεκεμβρίου, το χιονοδρομικό θα είναι ανοιχτό τις γιορτινές μέρες, ενώ ο αναβατήρας, ακόμη κι αν δεν χιονίσει, θα τεθεί σε λειτουργία και θα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες του. Στη συνέντευξη, την οποία παραχώρησαν ο πρόεδρος της διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, Γιώργος Μιχαλιάς, ο ταμίας Γιώργος Τσίρης, τα μέλη Βίκυ Παπατζίκου και Νίκος Μπούρας, καθώς και ο διευθυντής του Απόστολος Ρουμελιώτης, την πρώτη μετά από δύο χρόνια covid, έγινε αναφορά στα έργα που γίνονται επί θητείας τους στο χιονοδρομικό, με σύνεση και φειδώ στις δαπάνες.

Για την προηγούμενη διοίκηση επί ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μιχαλιάς είπε ότι το Μάιο του 2023 θα εκδικαστεί στη Θεσσαλονίκη η ποινική δίωξη για υπεξαίρεση. «Εμείς δεν είμαστε δικαστήριο, ούτε δικαστές», τόνισε.

Επίσης είπε ότι η διοίκηση του πληρώνει οφειλές της τάξης των 200.000 ευρώ της προηγούμενης διοίκησης, με τους διαγωνισμούς και τις προκηρύξεις να ανεβαίνουν πλέον στη Διαύγεια, με κάθε διαφάνεια.

Επίσης η ΓΓΑ έχει εντάξει στον ΑΣΕΠ την πρόσληψη επτά μονίμων τεχνικών υπαλλήλων, που θα στελεχώσουν τα...μόλις δύο που υφίστανται, αφού ένα χιονοδρομικό δεν χρειάζεται συντήρηση των εγκαταστάσεων του, μετά τη χειμερινή του λειτουργία.

Για πρώτη χρονιά θα υπάρξει υδροδότηση για λειτουργία τεχνητής χιόνωσης (ενδεχομένως φέτος να λειτουργήσει ένα «κανόνι», ώστε να στρωθεί η baby pista, αν δεν έχουμε χιονοπτώσεις), ενώ έχει γίνει λιθοτροψία (είχε να γίνει από το...1967!) σε όλες τις πίστες, με αποτέλεσμα με μόλις 40 πόντους χιονόπτωση να μπορούν να τεθούν σε χρήση.

Επίσης για πρώτη φορά το χιονοδρομικό, μετά τη λειτουργία υφιστάμενων, αλλά χωρίς να τεθούν σε χρήση ενεργειακών υποδομών, θα έχει μειωμένο στο 1/4 το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στις εναλλακτικές, πολιτισμικές, δράσεις που μπορούν να καταστήσουν το Σέλι λειτουργικό όλες τις εποχές, η τοποθέτηση της κας. Παπατζίκου, ενώ τη θέληση του συμβουλίου να λειτουργήσει όλο το χρόνο το χιονοδρομικό, με δράσεις που αφορούν αθλητισμό, αλλά και την παρατήρηση της βιοποικιλότητας του Βερμίου, η αναφορά του κ.Μιχαλιά. Που τόνισε ότι είναι ανοικτός σε συνεργασίες με το χιονοδρομικό των 3-5 Πηγαδιών, ζητώντας τη βοήθεια δήμων, περιφέρειας και πολιτείας.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής