breaking news Νέο

«Ακτινογραφία» της αγοράς της Βέροιας από την Αθηνά!

«Ακτινογραφία» της αγοράς της Βέροιας από την Αθηνά!

«Ακτινογραφία» της πολύ δύσκολης κατάστασης της αγοράς της Βέροιας από την πρόεδρου του «Εμπορικού», Αθηνά Πλιάτσικα, στη συνάντησή της στο Επιμελητήριο Ημαθίας με το Χρήστο Σταϊκούρα. Σύντομη αλλά μεστή η τοποθέτησή της.

«Η οικονομία της  Βέροιας και της ευρύτερης περιοχή μας στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό στον πρωτογενή τομέα. H απώλεια του αγροτικού εισοδήματος και η καθυστέρηση πληρωμής αποζημιώσεων, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά. ...Πέρασε ο πρώτος μήνας των εκπτώσεων και ο τζίρος των καταστημάτων μας  είναι δραματικά χαμηλός. Προσωπική μου εκτίμηση, λόγω πολύχρονης εμπειρίας στην αγορά, και ο Φεβρουάριος θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι πολλές  από τις εμπορικές επιχειρήσεις (570 εγγεγραμμένες στον Εμπορικό Σύλλογο,  να κλείσουν και συνάδελφοι να βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και της οικονομικής δυσχέρειας.

Όσοι από εμάς εξακολουθούμε και κρατάμε ζωντανές τις επιχειρήσεις μας, τελούμε σε καθεστώς καθημερινής αβεβαιότητας για το μέλλον και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πλείστα όσα προβλήματα...Το επιχειρείν είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας μας. Γι’ αυτό πρέπει να στηριχθεί, όχι για να επιβιώσει, αλλά για να γίνουν βήματα προόδου και ανάπτυξης μέσα σ’ ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, δίνοντας κίνητρα και στους νέους να ασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα». Μπορεί το κλίμα να ήταν εορταστικό, λόγω της εκδήλωσης της ΝΔ που παρέστη ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, αλλά η οικονομία σίγουρα είναι στον...πάγο, παρά τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση, όπως τόνισε η πρόεδρος!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής