breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε στον Τρίλοφο το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «29 στιγμές»

  • Παρουσιάστηκε στον Τρίλοφο το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «29 στιγμές»
  • Παρουσιάστηκε στον Τρίλοφο το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «29 στιγμές»

Το «ταξίδι» παρουσίασης του νέου βιβλίου «29 στιγμές» (εκδόσεις "ατεχνως") του Βεροιώτη δημοσιογράφου-συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα συνεχίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 12/2, στον Τρίλοφο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον πάντα πολύμορφα δραστήριο Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο Τριλόφου «Ο Αριστοτέλης». Μεταξύ των παρευρισκόμενων οι αντιδήμαρχοι Βέροιας Α. Τσαχουρίδης και Λ. Ασλανίδης, καθώς και ο πρόεδρος της Δ.Κ Τριλόφου  Γ. Καραγιάννης.

Το βιβλίο παρουσίασε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Καραγιάννη, που ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε: «Το βιβλίο αποτελείται από 4 ενότητες. Στην πρώτη με τον τίτλο «μνήμες», ξεδιπλώνονται μνήμες του συγγραφέα ή τρίτων προσώπων που αφορούν στιγμές της  παιδική τους ηλικίας, που, ενώ διέπονται από απλότητα ως προς το περιεχόμενό τους, ωστόσο έμειναν  ανεξίτηλες στη μνήμη τους λόγω του σημειολογικού τους  χαρακτήρα… Στη δεύτερη ενότητα, «Του έρωτα», έχουμε δέκα ιστορίες ερωτικού περιεχομένου, όπως προδηλώνει και ο τίτλος της. Έρωτες λοιπόν που ευοδώθηκαν ή όχι, που διαψεύστηκαν , που προδόθηκαν, που άφησαν μια γλυκόπικρη γεύση στα χείλη των  ηρώων, έρωτες βασανιστικοί, ανεκπλήρωτοι, καταλυτικοί, αξεπέραστοι, επιφανειακοί, εγωιστικοί, αινιγματικοί, καρτερικοί και συντροφικοί…Στην Τρίτη ενότητα,  «Η ζωή θέλει αγώνα», οι ήρωες οραματίζονται έναν άλλο κόσμο, πιο δίκαιο και ειρηνικό, ένα κοινωνικό κράτος δικαίου που θα σέβεται και θα στηρίζει  την εργατική τάξη, η οποία παλεύει για τις αξίες και τα ιδανικά της άλλοτε κερδίζοντας και άλλοτε χάνοντας της μάχες δείχνοντας όμως  πάντα τον δρόμο για μία αλλαγή που «μπορεί και  πρέπει να γίνει». Οι ήρωες επαναστατούν ενεργά  είτε με τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις, πορείες είτε με τη στάση ζωής τους… Στην τέταρτη ενότητα «Μικρής φόρμας» τα θέματα διευρύνονται, γίνονται πιο αινιγματικά και σημειολογικά, τα περισσότερα αποπνέουν ερωτισμό ενώ γίνεται υπαινικτική αναφορά και στην  πανδημία… Συνοψίζοντας θα ήθελα να εστιάσω και σε κάποια άλλα σημεία του βιβλίου στα οποία δεν αναφέρθηκα  παραπάνω καθώς θέλω να δώσω την προσήκουσα σημασία. Είναι η επίδραση του αγαπημένου ποιητή Γ. Ρίτσου στη σκέψη του συγγραφέα που διαπνέει τα περισσότερα κείμενά του. Υπάρχει λοιπόν αυτή η μελαγχολική διάθεση πάντα όμως με πολλά στοιχεία αισιοδοξίας και ελπίδας για αλλαγή προς κάτι καλύτερο. Επίσης σε πολλά αποσπάσματα γίνεται  εμφανής η ισχυρή επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και ιδιαίτερα του fb,  στην επικοινωνία και γενικά στη ζωή των ανθρώπων, γεγονός που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η λογοτεχνία αντανακλά τις κοινωνικές εξελίξεις της εποχής της, συμπορεύεται με αυτές και  εντέλει τις ενσωματώνει  χωρίς δογματισμούς και προκαταλήψεις  στο ευρύ της πλαίσιο».

Συνομιλώντας με τους παρευρισκόμενους ο συγγραφέας ,στάθηκε εκτός από το περιεχόμενο του βιβλίου και τις πηγές έμπνευσής του και σε γενικότερα ζητήματα, όπως ο ρόλος της Λογοτεχνίας σε περιόδους κρίσης, η σημασία της ανάγνωσης βιβλίων, η ανάγκη στήριξη των τοπικών συγγραφέων κ.α και τέλος υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής