breaking news Νέο

Αθανασία Χατζή : «Πιο δυνατός λαός σ’ αυτές τις συνθήκες σημαίνει πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές»

  • Αθανασία Χατζή : «Πιο δυνατός λαός σ’ αυτές τις συνθήκες σημαίνει πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές»
  • Αθανασία Χατζή : «Πιο δυνατός λαός σ’ αυτές τις συνθήκες σημαίνει πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές»

Εκδήλωση πραγματοποίησε ης Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ με θέμα «Δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά την βαρβαρότητα. Υψώνουμε ασπίδα προστασίας ενάντια στα αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος των παιδιών και των γυναικών», στην «ΕΛΙΑ», το απόγευμα της Πέμπτης 23/2 . Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι βουλευτές Ζωγράφου Όλγα, Μάντσιος Νίκος, Σοφρόνωφ-Ταμπάκη Ιωάννα και Τσαναξίδης Γιάννης.

Η ομιλήτρια της εκδήλωσης, Αθανασία Χατζή, μας παραχώρησε μία σύντομη αποκλειστική συνέντευξη. Η Αθανασία Χατζή είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, επικεφαλής του τμήματος για τη γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση στην Ε.Π Κ. Μακεδονίας. Η συνέντευξη

Ποιο το περιεχόμενο της εκδήλωσης;

«Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τα φρικιαστικά περιστατικά τα ποία έχουμε βιώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και έχουν δει και το φως της δημοσιότητας και εγκλήματα σε βάρος παιδιών και γυναικών. Με αφορμή αυτά θέλουμε να συζητήσουμε τις θέσεις του ΚΚΕ για τη προστασία των παιδιών και των γυναικών, τις προτάσεις μας και επικοινωνήσουμε αυτά τα ζητήματα με το λαό της Βέροιας, αξιοποιώντας αυτά τα ζητήματα μπροστά και στις εκλογές».

Σήμερα όλοι μιλάνε για τα ζητήματα αυτά. Τι διαφορετικό έχει να πει του ΚΚΕ για τα φαινόμενα αυτά;

«Το βασικό ζήτημα που εμείς αναδεικνύουμε, είναι η αναγκαιότητα αφενός να υπάρχει ολόπλευρη στήριξη των θυμάτων με τη ευθύνη του κράτους, με κρατική χρηματοδότηση και όχι αποσπασματικά μέτρα ή ζητήματα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που αφήνουν το περιθώριο σε διάφορα άλλα προβλήματα- είδαμε και τα περιστατικά με την «Κιβωτό του Κόσμου»- και όλες αυτές τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον συγκριμένο τομέα . Αφετέρου ως κόμμα καλούμε τον κόσμο να παλέψει ενάντια στο σύστημα που γεννά αυτή την βαρβαρότητα . Για να παλέψει δηλαδή ενάντια σ’αυτόν τον βούρκο που δημιουργεί αυτά τα φαινόμενα και δεν είναι άλλος από αυτό που βάζουμε συνολικά, το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Γιατί κάποιος και ιδιαίτερα κάποια να στηρίξει ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές;

«Το βασικό κεντρικό ζήτημα- δίλημμα που μπαίνει σ’ αυτές τις εκλογές είναι πώς ο λαός θα βγει ακόμη πιο δυνατός την επόμενη ημέρα. Και ποιο δυνατός λαός σ’ αυτές τις συνθήκες σημαίνει πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές. Εμείς λέμε ότι μία γυναίκα θα πρέπει να βάλει ως κριτήριο ψήφου τη ζωή της, να βάλει ως κριτήριο ψήφου τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα τα οποία βιώνει στην καθημερινότητά της και να σκεφτεί ποια είναι αυτή η πολιτική που τα έχει δημιουργήσει και πια είναι η πραγματική διέξοδος από όλη αυτή τη κατάσταση. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που κατατίθεται στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς για παράδειγμα, συλλογικές συμβάσεις, για σταθερή και μόνιμη εργασία, όλα εκείνα τα ζητήματα πολύ μία νέα γυναίκα μπορούν να τη βοηθήσουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη, να σταθεί στα πόδια της. Σ’ αυτές τις συνθήκες , αυτό που λέμε, είναι ότι όσο πιο δυνατός είναι ο λαός τόσο καλύτερη θα είναι η επόμενη μέρα και αυτό σημαίνει αντικειμενικά ότι θα είναι πιο ασταθής η επόμενη κυβέρνηση η οποία θα βγει από αυτές τις εκλογές. Το λαό δεν πρέπει να τον φοβίζει μία ασταθής κυβέρνηση γιατί ακριβώς σημαίνει αστάθεια στο να ασκήσει το αντιλαϊκό της έργο».  


Εκδήλωση πραγματοποίησε ης Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ με θέμα «Δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής