breaking news Νέο

Στάθης Κελεσίδης : «Είμαι ευχαριστημένος από το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας»

Στάθης Κελεσίδης : «Είμαι ευχαριστημένος από το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας»

Μίνι συνέντευξη στην “ΗΜΕΡΗΣΙΑ” παραχώρησε ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Βέροιας, δημοτικός σύμβουλος, Στάθης Κελεσίδης. Ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος για τα νέα καθήκοντα της υπηρεσίας, αλλά και ευχαριστημένος από το έργο που παράγει.

 

-Ο νέος νόμος για τη δημοτική αστυνομία προβλέπει 12μελή τμήματα. Είστε έτοιμοι ως δημοτική αρχή, για να προσλάβετε το απαιτούμενο προσωπικό;

-Το θεωρούμε δεδομένο, είμαστε έτοιμοι, το επιζητούσαμε! Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο 5003/22, οι υπηρεσίες με πληθυσμό (με μόνιμους κατοίκους από 6001 έως 100.000) θα στελεχώνονται από 12 άτομα κατ΄ ελάχιστον. Αν μπορούσε ο Δήμος μας και 20 άτομα να έχει προσωπικό στην Δ.Α., θα ήταν το ιδανικότερο. Διότι πέρα από τους ελέγχους των αρμοδιοτήτων μας, παρέχουμε και συνδρομή σε άλλες διευθύνσεις του Δήμου μας, όπως:

-Πρόνοια, για έρευνα και καταγραφή των ευάλωτων ομάδων.

-Πολεοδομία, για επίδοση εγγράφων.

- Αυτοψίες των διευθύνσεων του Δήμου ( π.χ τμήμα πρασίνου, τμήμα καθαριότητας, κ.λ.π)

 

-Τα νέα καθήκοντα της δημοτικής αστυνομίας, σας ικανοποιούν; Ήταν δύσκολη η “επανεκκίνησή” της μετά την κατάργησή του εν μια νυκτί;

Σίγουρα κατά τη διάρκεια της κατάργησης της Δ.Α., διαπιστώθηκε ότι ήταν απαραίτητη και χρήσιμη για κάθε Δήμο και τους δημότες της. Μόνο τη θεώρηση του γνησίου υπογραφής κατ΄οίκον να σκεφτεί κανείς, πόσο ωφελεί τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Ένα δεύτερο είναι ότι νοικοκυρεύτηκε η πόλη σίγουρα, γιατί η ΕΛ.ΑΣ είναι επιφορτισμένη με άλλες υποθέσεις και δεν είχε έντονη  παρουσία. Όσον αφορά την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας  επειδή υπήρχε οργάνωση, η επαναλειτουργία της ήταν ομαλή.

 

-Το "ρουσφέτι" στα "σβησίματα" των κλήσεων έχει εξαλειφτεί;

Ρουσφέτι δεν υπάρχει. Ό,τι είναι προβλεπόμενο, εκείνο γίνεται. Δεν αδικούμε κανέναν, είμαστε αμερόληπτοι. Τη Δημοτική Αστυνομία διέπουν οι ίδιοι νόμοι και ελεγχόμαστε από τις ίδιες ανώτερες Αρχές. Λειτουργεί με ισονομία και ισότητα.

 

-Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία των υφισταμένων σας στην πόλη της Βέροιας, γιατί υπάρχει μια αίσθηση ότι δεν γίνονται έλεγχοι, λόγω...εκλογών;

Και βέβαια είμαι ικανοποιημένος από τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας. Αν αναλογιστεί κανείς από τη δύναμή που έχει (8 άτομα). Υπερβάλλουν εαυτόν και με αυταπάρνηση - φιλότιμο και αγόγγυστα εξυπηρετούν καθημερινά τους συμπολίτες μας. Άλλωστε, οι ίδιοι λέμε ο δημοτικός αστυνόμος είναι ο συνδετικός ανθρώπινος κρίκος μεταξύ του πολίτη και Δήμου. Η συμπεριφορά μας στην καθημερινότητα μας χαρακτηρίζει όλους.

 

-Η άποψη σας για τον Κώστα Βοργιαζίδη

Με το Δήμαρχο, κύριο Βοργιαζίδη, συνεργαζόμαστε άψογα σε καθημερινή βάση. Όποιος θέλει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, αφήνει πίσω του τις εγωπάθειες και κομματικές του ταμπέλες. Άλλο αυτοδιοίκηση, άλλο κομματική ταυτότητα. Κανείς δεν είναι εχθρός κανενός, για τα ίδια παλεύουμε.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής