breaking news Νέο

Εκλογές 2023: Αυλαία της προεκλογικής περιόδου σήμερα τα μεσάνυχτα

Εκλογές 2023: Αυλαία της προεκλογικής περιόδου σήμερα τα μεσάνυχτα

Στην «τελευταία στροφή» της προεκλογικής περιόδου, που ρίχνει αυλαία σήμερα τα μεσάνυχτα, οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν περιοδείες και εμφανίσεις, θέτοντας τα διλήμματα της κάλπης.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου επιβιβάστηκε στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση τήρησε την δέσμευσή της. Βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή στις κάλπες θα κρίνει το αποτέλεσμα. Η συζήτηση περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού, αλλά και το ερώτημα για το που θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι του κόμματος Κασιδιάρη, πυροδοτούν πάντως την πολιτική αντιπαράθεση.

Λίγες ώρες πριν την λήξη της προεκλογικής περιόδου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες Πέμπτη έκανε βόλτα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνομιλώντας με πολίτες και το βράδυ σε κλίμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας  στο Παλέ ντε Σπορ, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, έθεσε το δίλημμα της κάλπης, Μητσοτάκης ή Τσίπρας μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του κόμματος, παρουσία όλων των γαλάζιων στελεχών της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, δημιουργώντας μία εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της κεντρικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ στην Αθήνα, τόνισε ότι την Κυριακή η Ελλάδα επιστρέφει στην δικαιοσύνη καθώς ο λαός με την ψήφο του θα γράψει ιστορία, βάζοντας τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη. «Η σημερινή μας συγκέντρωσή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Η ελπίδα έχει γίνει πια απόφαση. Γιατί δεν αντέχει ο λαό μας άλλα 4 χρόνια αλαζονείας. Δεν αντέχει άλλα 4 χρόνια αδιαφορίας και εξαπάτησης, τόνισε χαρακτηριστικά» και χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως την χειρότερη κυβέρνηση της Δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την κεντρική ομιλία του στο Θησείο εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά ότι  το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην κεντρική ομιλία του στο Σύνταγμα, προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί κυβέρνηση Συνεργασίας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του εκπροσωπεί κάθε Έλληνα πατριώτη.

Συνεχίζοντας τις προεκλογικές του ομιλίες ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην Πάτρα και απάντησε εμμέσως για άλλη μια φορά στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στα κόμματα της Αριστεράς. Η προεκλογική περίοδος και, μαζί της, οι εμφανίσεις και οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ολοκληρώνονται σήμερα το βράδυ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής