breaking news Νέο

Ν. Βούτσης στη Βέροια : «Στόχος μας να αναδείξουμε τον αντικοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος Μητσοτάκη»

Ν. Βούτσης στη Βέροια : «Στόχος μας να αναδείξουμε τον αντικοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος Μητσοτάκη»

Με αφορμή την παρουσία του σε διευρυμένη συνεδρίαση της Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, ο Νίκος Βούτσης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης 1/6, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας. Το παρών έδωσαν οι Α. Τόλκας, Α. Μαρκούλης, Φ. Καρασαρλίδου (απουσίαζαν δικαιολογημένα οι Π. Τσαπαρόπουλος και Φ. Γιωτάκη), ενώ το καλωσόρισμα έκανε ο συντονιστής τα Ν.Ε. Κ. Καλδάρας και το συντονισμό είχε ο υπεύθυνος Τύπου της Ν.Ε. Α. Καραγιάννης.

Τα βασικά ζητήματα τόσο της εισηγητικής ομιλίας του, όσο και των απαντήσεων, ήταν :

Παραμένει ως βασικός στόχος η αλλαγή συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της προόδου και είναι μονομέτωπος ο αγώνας για ήττα του νεοφιλελευθερισμού. «Στόχος μας να αναδείξουμε τον αντικοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος Μητσοτάκη».

Είναι βαρύ το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών. «Δεν αντιληφθήκαμε ότι οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις δεν ήταν έτοιμες για δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης και η απλή αναλογική έμεινε μετέωρη και πέρασε το δίλημμα της αυτοδυναμίας και της σταθερότητας της ΝΔ. Δεν είχαμε μια σαφή εικόνα, γιατί σε αυτές τις βουβές εκλογές κυριάρχησε το κλίμα φοβίας του 2021 και του 2022. Πρέπει να θέσουμε όλα τα βασικά ζητήματα πολιτικής στο λαό το επόμενο διάστημα, για να αλλάξει το κλίμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

Στόχος στην προεκλογική περίοδο είναι η συζήτηση για προγράμματα και πεπραγμένα των κομμάτων. «Η ΝΔ έκανε μια προσπάθεια να μιλήσουμε για το παρελθόν και έκανε ένα δικό της αφήγημα, ξεκινώντας από το 2015 και στη συνέχεια μίλησε για προγράμματα, αφήνοντας έξω την κρίσιμη ύλη, κρίσιμα θέματα πολιτικής. Η συζήτηση έχει ανάψει». Εκτίμησε ότι «τα πράγματα θα είναι ζόρικα για τους πολίτες», ενώ αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως εργασιακά, ακρίβεια, πλειστηριασμοί, ανασφάλιστοι ΕΒΕ κ.α.

Αναφέρθηκε στο «μεγάλο κάδρο», που αφορά την ακραία συντηρητική μετατόπιση στην Ε.Ε και έκανε λόγο για τα χαρακτηριστικά που διαμορφώνονται στη «νέα εποχή» (π.χ πόλεμος στην Ουκρανία κ.α).

Υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε παρέμβαση του λαϊκού κινήματος, καθώς και τις ευθύνες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει συστημικό κόμμα και δεν θα αλλάξει τις προγραμματικές του θέσεις εν όψει των εκλογών και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάσα για την αριστερά και την Ευρώπη και τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηριχθεί σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα μόνο πάνω στο πρόγραμμά του και δεν θα ασχοληθεί με το πόσο κακή ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Δεν κάνουμε τακτικισμούς, πολυσυλλεκτισμούς, κάναμε όμως και λάθη».

Τέλος τόνισε ότι το πρόγραμμά του θα είναι το βασικό του όπλο στην προεκλογική περίοδο, ενώ η καμπάνια του δεν θα είναι γενικόλογη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής