Την εκπόνηση μελέτης από την αντιδημαρχία τουρισμού, για το γαστρονομικό προσδιορισμό της Βέροιας, εξήγγειλε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Λάζαρος Ασλανίδης. Όπως είπε, η μελέτη θα είναι έτοιμη αρχές φθινοπώρου, για να πάει στα καταστήματα σίτισης του δήμου. Βέβαια ανάμεσα στα εμβληματικά προϊόντα, όπως το ροδάκινο, το ρεβανί, το μοσχαρίσιο κρέας, αλλά και τα οπωροκηπευτικά Ριζωμάτων και Αγίου Γεωργίου, παρέλειψε το...σήμα κατατεθέν της προμεταπολιτευτικής Βέροιας, το «φασουλονταβά», αλλά καλοκαίρι έρχεται, θα προστεθεί στη χειμωνιάτικη γαστρονομία! Μαζί με το ξινόμαυρο του Τριλόφου.