breaking news Νέο

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ι. Μ. Παναγίας Δοβρά Βεροίας

  • Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ι. Μ. Παναγίας Δοβρά Βεροίας
  • Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ι. Μ. Παναγίας Δοβρά Βεροίας

Το εσπέρας του Σαββάτου, 10ης Ιουνίου, ξεκίνησαν στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας οι λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της οσιακής κοιμήσεως του Θαυματουργού Αγίου.

Στον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Το Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο μουσικολογιώτατος κ. Ιωάννης Χασανίδης μετά χορού Ιεροψαλτών, ενώ κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού τέθηκαν σε προσκύνηση τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά που αποθησαυρίζονται στην Ιερά Μονή.

Με αφορμή την γενέθλιο ημέρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (10 Ιουνίου 1877), στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος του Ε. Ε. Σ. Βεροίας, διένειμαν σε όλους αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, ενώ οι εκδηλώσεις πρόκειται να κορυφωθούν το απόγευμα με τον Μεθεόρτιο Εσπερινό, την Ακολουθία των Εγκωμίων του Αγίου Λουκά και την Ιερά Λιτανεία, η οποία θα σημάνει και τη λήξη της «5ης Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά» που διοργανώνει η Ιερά μας Μητρόπολη σε συνεργασία με όλους τους υγειονομικούς φορείς της Ημαθίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής