breaking news Νέο

Πλήθος πιστών στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Πλήθος πιστών στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Την Κυριακή 11 Ιουνίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας τελέστηκε λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της οσιακής κοιμήσεως του Θαυματουργού Αγίου.

Χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στο τέλος τελέστηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο του κατά σάρκα αδελφού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος, μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου, ο οποίος εκοιμήθη στις 10 Ιουνίου του 2016.

Το Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο μουσικολογιώτατος κ. Ιωάννης Χασανίδης μετά χορού Ιεροψαλτών, ενώ κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκαν σε προσκύνηση τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά που αποθησαυρίζονται στην Ιερά Μονή.

Οι εκδηλώσεις πρόκειται να κορυφωθούν το απόγευμα με τον Μεθεόρτιο Εσπερινό, την Ακολουθία των Εγκωμίων του Αγίου Λουκά και την Ιερά Λιτανεία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής