breaking news Νέο

«Η ΑΓΑΠΗ» : Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

«Η ΑΓΑΠΗ» : Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και όλοι οι Σύλλογοι μέλη της, διοργανώνουν εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με αφορμή την ημέρα αυτή, που σκοπό έχουν στην διάδοση και στην προώθηση της Εθελοντικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας, σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη είναι μια γιορτή για όλους εκείνους που ευθύνονται για την σωτηρία εκατομμυρίων ασθενών σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας το αίμα τους εθελοντικά και χωρίς ανταλλάγματα.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, τον φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

– να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες

– να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες

– να “μεταγγίσει” στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας.

Αρκετοί από εμάς έχουμε βιώσει την αγωνία εύρεσης αίματος όταν κάποιος δικός μας άνθρωπος το χρειάζεται. Τελευταία στιγμή, με την ψυχή στο στόμα, αναζητούμε ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους αυτόν ή αυτούς που θα μπορέσουν να προσφέρουν μια φιάλη αίμα για τον δικό μας άνθρωπο. Γι’ αυτό και καλούμε τους φίλους μας εθελοντές αιμοδότες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, να ενισχύσουν το Σύλλογο μας  Νέας Νικομήδειας <<Η ΑΓΑΠΗ>> στο Νοσοκομείο Βέροιας  προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε την ανάγκη σε αίμα όσο το δυνατόν περισσότερων από εμάς που κάποια στιγμή ενδεχομένως βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε ένα χειρουργείο ή ακόμα και έντονη αιμορραγία.

Σας καλούμε την Τετάρτη το βράδυ 9μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας όπου θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση, με κόκκινο χρώμα του αίματος ,προς τιμή του άγνωστου εθελοντή αιμοδότη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής