breaking news Νέο

H Γενοκτονία των Ελλήνων. Ύβρις, Άτις, Νέμεσις, Τίσις. Εκδόσεις Ενδοχώρα ( endohora@yahoo.gr ), Ιούνιος 2023 -Του Θεοφάνη Μαλκίδη

H Γενοκτονία των Ελλήνων. Ύβρις, Άτις, Νέμεσις, Τίσις. Εκδόσεις Ενδοχώρα ( endohora@yahoo.gr ), Ιούνιος 2023  -Του Θεοφάνη Μαλκίδη

Παρά τη σιωπή  για το έγκλημα εναντίον ενός εκατομμυρίων Ελληνίδων και Ελλήνων, για το ατιμώρητο έγκλημα των Νεότουρκων και Κεμαλικών, σε όλον τον κόσμο , σε όλον τον πλανήτη, ο αγώνας για τη αλήθεια και τη δικαιοσύνη, για τη μνήμη και τη συνέχεια, έχει αποτέλεσμα.  

Η δυναμική του ζητήματος της Γενοκτονίας δεν μπορεί να εμποδισθεί από  απολογητές και θαυμαστές του εθνικισμού των Νεότουρκων και του ρατσιστικού Κεμαλισμού, δεν μπορεί να σταματήσει από την προπαγάνδα και το ψεύδος των δολοφόνων  που αποκαλύπτονται και καταρρέουν από το βάρος των εγκλημάτων τους.

Σε όλον τον Ελληνισμό και σε όλον τον κόσμο, ακόμη και στην Τουρκία  έχει γίνει κατανοητό ότι χωρίς τη γνώση  της τραγικής αυτής σελίδας που γνώρισαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και οι άλλοι λαοί που υπέστησαν τη φρίκη των μαζικών εγκλημάτων (Αρμένιοι, Ασσύριοι), χωρίς δηλαδή την  ανάδειξη και την αναγνώριση  της Γενοκτονίας,  δεν μπορεί να υπάρξει ούτε εκδημοκρατισμός και ελευθερία στην Τουρκία, ούτε  μέλλον για την περιοχή που σημαδεύτηκε και συνεχίζει να σημαδεύεται από τέτοιου είδους εγκλήματα.

Το βιβλίο αποτελεί άλλη μία ψηφίδα στον πολύπλευρο και μακροχρόνιο αγώνα ανάδειξης του αποσιωπημένου εγκλήματος εναντίον του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, τη Θράκης, της Καππαδοκίας, του Πόντου. Είναι μία ακόμη συμβολή στον αγώνα που γίνεται ανιδιοτελώς σε όλον τον κόσμο για τη Δικαιοσύνη, ενάντια στην άρνηση, την προπαγάνδα και τη σιωπή.  

 

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από προγόνους διασωθέντες της Γενοκτονίας και των Ολοκαυτωμάτων κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής και Φασιστικής Κατοχής, όπου η οικογένειά του είχε στις δύο αυτές τραγικές για τον Ελληνισμό περιόδους,  θύματα, ορφανά και αγνοούμενους.

Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες, είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών λαμβάνοντας μέρος  στη ψηφοφορία του 2007, όταν η Ένωση με ψήφισμά της αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, ψήφισμα το οποίο στη συνέχεια υιοθετήθηκε από Εθνικά και Ομοσπονδιακά Κοινοβούλια, Πολιτείες, Δήμους και άλλους φορείς σε όλον τον κόσμο .

Ασχολείται με το ζήτημα της Γενοκτονίας, με τα εγκλήματα από τις Ναζιστικές και Φασιστικές δυνάμεις Κατοχής, με τα θέματα   του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού,  της Θράκης, του Αιγαίου, της Κύπρου, της Μακεδονίας, καθώς και με τις πτυχές της σύγχρονης ελληνικής παρουσίας. 

Για τα παραπάνω ζητήματα έχει μιλήσει σε συνέδρια και εκδηλώσεις, εντός και εκτός  Ελλάδας και για τη δραστηριότητά του έχει τιμηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό και επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία  της Ελληνικής Δημοκρατίας και το  Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας,  για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση   στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Τα κείμενα  του Θεοφάνη Μαλκίδη έχουν δημοσιευθεί σε αυτοτελείς μελέτες, επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και   έχουν μεταφρασθεί στην αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, αρμενική, ρωσική, ρουμανική, αλβανική και τουρκική γλώσσα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής