breaking news Νέο

«Ἐγκωμίοις πάτερ, ἡ Μονὴ τῆς Δοβρᾶ…»

«Ἐγκωμίοις πάτερ, ἡ Μονὴ τῆς Δοβρᾶ…»

Με το Μεθεόρτιο Αρχιερατικό Εσπερινό ολοκληρώθηκαν το εσπέρας της Κυριακής, 11ης Ιουνίου 2023, οι λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της οσιακής κοιμήσεως του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Στο τέλος του Εσπερινού για πρώτη φορά εψάλη η Ακολουθία των Εγκωμίων του Αγίου Λουκά ενώπιων των χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο καλλικέλαδος Αρχιμ. Χερουβείμ Τσίνογλου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, μετά χορού Ιεροψαλτών.

Ακολούθησε Ιερά Λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού με τη συμμετοχή της αδελφότητος της Ιεράς Μονής, κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος ευσεβών πιστών που κατέκλυσαν ασφυκτικά τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Την Ιερά Λιτανεία συνόδευσαν η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Βεροίας και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Βεροίας και του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βεροίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, εμφανώς συγκινημένος, κατά την ομιλία του κήρυξε τη λήξη της «5ης Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά» που συνδιοργάνωσε η Ιερά μας Μητρόπολη σε συνεργασία με τον Ιατρικό, τον Οδοντιατρικό και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας, τα Νοσοκομεία Βεροίας και Ναούσης και το Περιφ. Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βεροίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής