breaking news Νέο

Όχι στην "εργαλειοποίηση" της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης - Του Αλέκου Χατζηκώστα

Όχι στην

Στην προεκλογική περίοδο που διάγουμε, δυστυχώς, μπήκαν και ζητήματα που άπτονται της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι γνώριζε για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, αλλά επέλεξε να μην αναλάβει καμία πρωτοβουλία και να τους αφήσει στα ψηφοδέλτια.

Από την πλευρά του στη συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο «για πρακτικές στοχοποίησης και ωμού εκβιασμού που έχει χρησιμοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας, δημιουργώντας ένταση και πολώνοντας την τοπική κοινωνία για προεκλογικούς λόγους».Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης ότι «απέναντι στο ανατριχιαστικό μήνυμα κατά της Δημοκρατίας θα σταθούμε απέναντι, θα είμαστε εγγυητές της Δημοκρατίας». Κουβέντα δεν είπε ο Αλ. Τσίπρας για τα σοβαρά προβλήματα ανεργίας, την έλλειψη δομών Υγείας, αλλά και τα τεράστια κενά στην εκπαίδευση στα μειονοτικά χωριά, καθώς δεν αμφισβητεί την πολιτική που προκαλεί αυτά τα ζητήματα, ούτε φυσικά η ΝΔ.

Και ορισμένες βασικές αλήθειες:

Διαχρονική είναι και η δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων απ’ όλα τα αστικά κόμματα και κυρίως η προσπάθεια να εμπεδωθεί η λογική του "συλλογικού αυτοπροσδιορισμού" ως "τουρκική μειονότητα" που αντιτίθεται στη Συνθήκη της Λοζάνης και ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους. Όσοι ανακαλύπτουν τώρα τέτοιου είδους παρεμβάσεις, είναι απλά υποκριτές.

Πολύ περισσότερο που αυτά τα παιχνίδια διαδραματίζονται σε χρόνο που κυοφορούνται σοβαρές αρνητικές διευθετήσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την άμεση παρέμβαση του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα, που έχει εδραιώσει την παρουσία του στη Θράκη με ευθύνη και των δύο κυβερνήσεων.

Η μουσουλμανική μειονότητα, όπως και όλος ο λαός της Θράκης αντιμετωπίζει υπαρκτά, σοβαρά προβλήματα, όπως η ανεργία, οι ελλείψεις σε σχολεία, η υπολειτουργία των δομών Υγείας, τα οποία αξιοποιούνται για να προωθηθούν διάφορα σχέδια. Επομένως ο λαός της περιοχής, ενωμένος σε ταξική βάση, ανεξάρτητα από θρήσκευμα, πρέπει να παλέψει για την ικανοποίηση των οξυμένων αναγκών του, αλλά και να αντιπαλέψει τις παρεμβάσεις των αστικών τάξεων και των ανταγωνισμών τους. επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα στη Θράκη έχουν την ίδια αιτία μ’ αυτά που αντιμετωπίζει το σύνολο του ελληνικού λαού, συνεπώς κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας στο πλαίσιο του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Αυτός ο αγώνας πρέπει να στραφεί ενάντια στα σχέδια και των δύο αστικών τάξεων, ελληνικής και τουρκικής, που παρεμβαίνουν με εκβιασμούς και άλλες μεθόδους γιατί θέλουν τη μειονότητα υποχείριο στα σχέδιά τους.

Οι μειονότητες πρέπει να αποτελούν γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Αυτή την αναγκαιότητα εκφράζει το ΚΚΕ και οι υποψήφιοί του από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Απευθυνόμαστε στη μειονότητα με μοναδικό κριτήριο τα κοινά ταξικά συμφέροντα, χωρίς διαχωρισμούς με βάση τη θρησκεία, τη γλώσσα, την εθνική καταγωγή.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής