breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Στοιχεία προόδου - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Στοιχεία προόδου - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Τόσο οι Ελληνικοί όσο και οι Ευρωπαϊκοί δείκτες δείχνουν άνοδο. Όσο για τους δείκτες της Άπω Ανατολής, έχουν τρελαθεί τελείως συγχρόνως με τον τρόμο που αποτυπώνεται σε αυτούς. Φοβούνται πλέον ακόμη και στην Αμερική την άνοδο της Βιομηχανικής παραγωγής μας τόσο στον τοματοπελτέ όσο και στα μπουρεκάκια. Η Daewoo στην Κορέα ζήτησε πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση μετά την προσβολή που δέχτηκαν τα ναυπηγεία της από τα ναυπηγεία του Ληθαίου ποταμού στις όχθες των Τρικάλων. Όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο, τα πάντα οφείλονται στην αφοσίωση και την εργατικότητα των Ελλήνων εργαζομένων και κυρίως αυτών του Δημοσίου τομέως. Δεν βλέπουν την ώρα πότε να σκάσει ο ήλιος στο βουνό για να τιναχτούν από τα κρεβάτια τους και να τρέξουν με ασύγκριτοι ορμή σαν Σπαρτιάτες στρατιώτες στις υπηρεσίες τους για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες των οργανισμών τους και των εργοστασίων πριν τους εξυπηρετήσει κάποιος άλλος Γερμανός ή Γάλος! Πρώτοι οι Έλληνες στη δουλειά και τελευταίοι πάλι οι Έλληνες στην αποχώρηση αργά το βράδυ. Την άλλη μέρα πάλι οι ίδιοι, παντού και πάντα πρώτοι. Για απεργία ούτε συζήτηση, προέχει η παραγωγικότητα, πλην των απαισίων κομβίων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα κλειδιά αλλαγής γραμμών. Τους συμβουλεύουν οι εκπαιδευτικοί και τους παροτρύνουν με την ορμή και την αποφασιστηκότητα που τους διακρίνει σε όλες της βαθμίδες της  εκπαίδευσης και ιδίως στις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων, αλλά ανεπιτυχώς. Έχουν πάρει με φόβο τα κουμπιά, αλλά έχουμε πλέον τις ελπίδες ότι θα προσληφθούν τώρα περισσότεροι των δύο εκατομμυρίων υπαλλήλων ως κομβιοχειριστές και σηματοελεγκτές κοκκίνων σημάτων. Άλλοι τόσοι για τους πράσινους σηματοδότες. Αν υπάρξουν και κίτρινοι, θα υπερδιπλασιάσουμε τον αριθμό των αφυπνιζομένων και εκάστην με το λυκαυγές και κατακλιομένων περί λύχνων αφάς!

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές να απλοποιήσουμε την οικονομική μας ζωή και να κλείσουμε τις Τράπεζες. Δεν νομίζουμε ότι συμβάλουν οι Τράπεζες στην ζωή των διδασκάλων και των υπολοίπων Δημοσίων υπαλλήλων. Τι θα χάσει ένας Φιλόλογος καθηγητής και ένας Συνταγματάρχης του Στρατού, αν κλείσουν οι Τράπεζες? Ό,τι θα χάσει και ο καταμετρητής της ΔΕΗ με την τηλεφωνήτρια του ΟΤΕ. Τίποτα απολύτως!  Ούτε ο Ξυλουργός και ο σιδηρουργός  έχουν να χάσουν. Είναι πλέον καθολική η διάγνωση και η αναγνώριση της κατάργησης των Τραπεζών. Λουκέτο το συντομότερο. Οι μόνοι που θα χάσουν είναι οι άδίστακτοι και αιμοσταγείς Τραπεζίτες. Επίσης θα πρέπει να ελέγξουμε την μείωση του μεγέθους των επιχειρήσεων. Οι μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τους εργάτες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε επιχειρήσεις μεγαλύτερες των δύο ατόμων. Το αφεντικό και η γυναίκα του, κανένας άλλος. Πολύ σωστά το σκέφτηκε και το πραγματοποίησε μετά παρρησίας ο Andreas, αλλά που μυαλό εμείς. Λίγοι και καλοί. Ο καπιταλισμός άλλωστε φτάνει στο τέλος του. Η Γερμανία και ο Καναδάς είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία και την κατάρρευση. Την θέση τους θα πάρει η ακμάζουσα οικονομία της Αλβανίας και η ανθούσα κοινωνία της Βουλγαρίας. Εμείς όμως θα αντέξουμε με τις ατομικές επιχειρήσεις και τα μανάβικα.

Τελικά θα στηριχθούμε στην πατροπαράδοτη ντομάτα και την πεντανόστιμη τυρόπιτα κουρού. Θα είμαστε μικροί αλλά θαυματουργοί. Δεν πάνε να πνιγούν τα χρηματιστήρια και οι Τράπεζες. Άει, στο διάολο από κει!!!!

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής