breaking news Νέο

SL2 : Nίκη δίχως αντίκρισμα

  • SL2 : Nίκη δίχως αντίκρισμα
  • SL2 : Nίκη δίχως αντίκρισμα

Η ΒΕΡΟΙΑ κέρδισε στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της SL2 τον Ηρακλή Λάρισας, παίρνοντας και το σκορ που επιθυμούσε. Ομως τελικά αποδείχθηκε νίκη δίχως αντίκρισμα, αφού παρά το 3-0 υποβιβάζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Τίτλοι τέλους λοιπόν για τη ΒΕΡΟΙΑ και αυτή είναι η τέταρτη φορά που η θρυλική «Βασίλισσα του Βορρά», αποχαιρετά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Στη ζωή βέβαια με τα τόσα απρόοπτα, σύμφωνα με την φιλοσοφία, το μότο που έχει χτυπήσει και τατουάζ ένας εμβληματικός παλαίμαχος Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, που τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια τιμά την χώρα μας, ο Πάμπλο Καρσία, "επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς".

Και η ΒΕΡΟΙΑ που «έπεσε» φέτος, είναι υποχρεωμένη να σηκωθεί και αφού κάνει την αυτοκριτική της και επουλώσει τις πληγές της, να σταθεί όρθια και να συνεχίσει την πορεία της με ψηλά το κεφάλι.

Για να πέσει κάποιος από την κορυφή, που βρίσκονταν πέρσι τέτοια περίπου εποχή η ΒΕΡΟΙΑ τόσο χαμηλά, δεν μπορεί να φταίει ένα μόνο πρόσωπο. Όλοι όσοι ασχοληθήκαμε με την ομάδα, από την Διοίκησή της μέχρι τους ποδοσφαιριστές, όλους τους προπονητές που κάθησαν στον πάγκο της, τους εκπροσώπους του τύπου, τους φιλάθλους, που δεν έδωσαν μαζικό παρών στα εντός έδρας παιχνίδια της, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, όλοι ευθυνόμαστε για τον κατήφορό της.

Ναι στην κριτική. Την καλόπιστη, την καλοπροαίρετη και την εποικοδομητική κριτική. Όχι όμως στην καταστροφολογία και στο ανάθεμα ενός και μόνο υπευθύνου.

Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η ποδοσφαιρική εκπρόσωπος της πόλης μας, χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε την σύμπνοια, την ομόνοια και την βοήθεια των ανθρώπων που την περιβάλλουν, για να σταθεί όρθια και να βαδίσει και πάλι με ψηλά το κεφάλι.

Η «ανθρωποφαγία» δεν βοήθησε ποτέ και ούτε πρόκειται να βοηθήσει σήμερα την ομάδα να  βρει τον δρόμο της.

Αυτά σαν πρώτη προσέγγιση του υποβιβασμού της ΒΕΡΟΙΑΣ στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και όσα διαφαίνεται ότι θα ακολουθήσουν.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η νίκη, σε έναν αγώνα που οι τρεις βαθμοί γαι την ΒΕΡΟΙΑ ήταν μονόδρομος, μήπως και «κάτσει» κάποιο από τα δύο αποτελέσματα που περίμενε και γλιτώσει την κατηγορία την τελευταία στιγμή, ήρθε σχετικά εύκολα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και απέναντι σε έναν αντίπαλο, που έπαιζε δίχως σκοπιμότητα και είχε ήδη ετοιμάσει τις βαλίτσες της επιστροφής στην Γ' Εθνική, δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου ο Κολλαράς, πρόλαβε την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα του Ηρακλή Λάρισας Φαρμάκη, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπελεβώνη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας των φιλοξενουμένων.

Προηγουμένως βέβαια η ΒΕΡΟΙΑ είχε αγγίξει δύο φορές το γκολ σε ισάριθμες καλές ευκαιρίες που δημιούργησε, δίχως τελικά να καταφέρει να το πετύχει. Στο 2' συγκεκριμένα ο Ιωάννου βρέθηκε σε θέση για γκολ, έκανε το σουτ, που όμως κατέληξε μόλις άουτ, ενώ στο 14' ο Φαρμάκης έδιωξε δύσκολα δυνατό σουτ του Γιουκούδη.

Μετά το γκολ του Κολλαρά στο 20' οι Λαρισαίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως οι μεγάλες, οι κλασικές ευκαιρίες για γκολ, δημιουργήθηκαν και πάλι από την πλευρά της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Στο 41' συγκεκριμένα ο Μασούρας ύστερα από εκτέλεση κόρνερ της ομάδας του έπιασε την κοντινή κεφαλιά που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του τέρματος του Ηρακλή Λάρισας και στο 44' οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα, όμως ο Ελευθεριάδης και στη συνέχεια ο Γιουκούδης δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Από την πλευρά του Ηρακλή σ' αυτό το πρώτο ημίχρονο είχαμε δύο επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ της εστίας του Βενετικίδη. Στο 18' με τον Κάσας, η κεφαλιά του οποίου κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ και στο 29' πάλι ο Κάσας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στην επανάληψη η ΒΕΡΟΙΑ ήταν και πάλι αυτή που μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι και αφού έχασε μια καλή ευκαιρία στο 48' με τον Ιωάννου, που πλάσαρε από ευνοϊκή θέση για γκολ, για να διώξει δύσκολα ο Φαρμάκης, στο 55' με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή του Μπαϊντού έκανε το 2-0.

Στο διάστημα που έμενε για το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ, που τελικά ήρθε για τη ΒΕΡΟΙΑ με σκόρερ και πάλι τον Μπαϊντού, που εκμεταλλεύτηκε παράλληλη σέντρα του Γιουκούδη στις καθυστερήσεις του αγώνα, ενώ ένα λεπτό νωρίτερο στο 90' μακρινό σουτ του Συρεγγέλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βενετικίδη.

Την πίκρα και την απογοήτευση των φιλάθλων της ΒΕΡΟΙΑΣ μετά το τέλος του αγώνα ήρθε κατά μικρό ποσοστό να μετριάσει η εμφάνιση ενός 18χρονου ποδοσφαιριστή, του Θανάση Γιαγτζίδη, που έδειξε με την απόδοση και την άρτια τεχνική κατάρτιση που διαθέτει ότι έχει τα φόντα τα επόμενα χρόνια να λάμψει στα Ελληνικά γήπεδα.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο κ. Βεργέτης από την ΕΠΣ Αρκαδίας με βοηθούς τους Αθηναίους Φωτόπουλο και Νηδριώτη, που δεν συνάντησαν καμιά απολύτως δυσκολία.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βενετικίδης, Μουχάλης, Γιαγτζίδης (77’ Κατσούκης), Ισαακίδης, Ιωάννου (70’ Μπουόλι), Μασούρας, Κολλαράς, Ελευθεριάδης (46’ Μπαϊντού), Γιουκούδης, Μπλέτσας, Μπελεβώνης (86’ Κασέμι).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φαρμάκης, Μπόσιο (76’ Συρεγγέλας), Χατζής (88’ Ευθυμιάδης), Γκαλίτσιος, Γκουγκούδης (86’ Ζαφειρίου), Καμπέρης, Κέρι, Τασιούλης (46’ Σούμπασης), Κάσας, Λίταινας, Λαγωνίδης.

 

- Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής