breaking news Νέο

Δράση για την «πρόληψη της παιδικής κακοποίησης» σήμερα στη Βέροια

Δράση για την «πρόληψη της παιδικής κακοποίησης» σήμερα στη Βέροια

Δράση για την "πρόληψη της παιδικής κακοποίησης" θα πραγματοποιηθεί από τη Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ και τον Περιφερειακό Συντονιστή ή εκπρόσωπο της Γραμματείας στο Νομό Hμαθίας Ολυμπία Σουγιουλτζή, σήμερα Τρίτη 20/06/2023 στο Περίπτερο της Ν.Δ. στη Βέροια στο Πάρκο Ελιάς και από 18΄00-20"00.

Θα Διανεμηθεί το ενημερωτικό υλικό της καμπάνιας «ένα στα πέντε» : 

-το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ» 

-το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς 

-το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας» 

-το παραμύθι για την προστασία των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον, «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι» 

-το DVD των τριών ιστοριών κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης», «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» και « Η Δύναμη της Βερονίκης». 

-το νέο παραμύθι «Η Δύναμη της Βερονίκης» σε γονείς και παιδιά με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση στα θέματα "πρόληψης της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης". 

Ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης ή βίας. Μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, φυλής, κοινωνικής τάξης και θρησκείας. Συχνότατα ο δράστης είναι άτομο που το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται. Ενδεχομένως να είναι ακόμη και κάποιο άλλο παιδί. 

Συνεχίζουμε δυνατά τις πολιτικές για το δικαίωμα σε κάθε παιδί να μεγαλώνει σε ασφαλές και προστατευμένο από παρενοχλήσεις κοινωνικό περιβάλλον.

Συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών είναι η υπ. Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης κ Έλενα Ράπτη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής