breaking news Νέο

Δούλευε και μη ερεύνα….

Δούλευε και μη ερεύνα….

Εάν (λέμε τώρα αν), πιστεύατε μέχρι σήμερα ότι δουλεύετε για να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε.

21 Ioυνίου, Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦιΜ) με έρευνα που διενήργησε για ένατη διαδοχική χρονιά, κατέληξε σε ένα αρκετά… διαφορετικό συμπέρασμα.

Πρακτικά, σύμφωνα με την έρευνα, το 2023 εργαστήκαμε τις 171 από τις 365 ημέρες του χρόνου για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές στο κράτος. Ενώ, από αυτήν την ημερομηνία και μετά, οι φορολογούμενοι θα αρχίσουν να εργάζονται για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Πάντως, η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας ήλθε φέτος 14 ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το 2022.

Οι 171 ημέρες εργασίας για το κράτος που προβλέπονται για το 2023 είναι η χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση από το 2011, όταν το αντίστοιχο μέγεθος ήταν 169 ημέρες, σημειώνει, επίσης, το ΚΕΦιΜ. Αν, μάλιστα, συνυπολογιστεί το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, τότε οι 178 ημέρες εργασίας για το κράτος που προβλέπονται για το 2023 είναι η χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση από το 2007, όταν το αντίστοιχο μέγεθος ήταν 177 ημέρες. Από τη μελέτη των στοιχείων προκύπτει δε, ότι το 2021 τα ελληνικά νοικοκυριά πλήρωσαν 44,1 δισ. για τις βασικές τους ανάγκες, ενώ σε φόρους και εισφορές κατέβαλαν περίπου τα διπλάσια.

Εργασία 171 μέρες τον χρόνο για να πληρώσουμε... ΕΦΚΑ και Εφορία!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής