breaking news Νέο

Μητσοτάκης στο ΥΠΟΙΚ: Πριν τις θερινές διακοπές θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τις προεκλογικές εξαγγελίες

Μητσοτάκης στο ΥΠΟΙΚ: Πριν τις θερινές διακοπές θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τις προεκλογικές εξαγγελίες

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε χθες το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικων, ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του πρώτου σε υπουργείο, μετά από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για όλες τις προτεραιότητες στον τομέα της οικονομίας, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Tο ενδιαφέρον εστιάστηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που θα είναι το δεύτερο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το νομοσχέδιο που αφορά στο επιτελικό κράτος.

 Όπως είπε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη, το νομοσχέδιο με τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης θα έχει ψηφιστεί πριν τις θερινές διακοπές της βουλής. Θα ενσωματωθούν οι εξαγγελίες για την περίοδο από το 2024, ενώ ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, την ερχόμενη εβδομάδα.

«Λέμε λίγα και κάνουμε πολλά», είπε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Δίνουμε απάντηση σε οδούς αμφισβήτησαν την υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων».

Στη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών συμμετείχαν τόσο ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, όσο και ο υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος. Προηγουμένως, ο κ.Μητσοτάκης είχε χαιρετίσει τόσο τα στελέχη του υπουργείου που τον περίμεναν στον 6ο όροφο, όσο και τους οικονομικούς συντάκτες.

O κ.Μητσοτάκης  στο υπουργείο Οικονομικών, εγκαινίασε τον κύκλο των επισκέψεων στα υπουργεία και τη στοχοθεσία σε κάθε τομέα κυβερνητικού έργου, όπως είχε κάνει και το 2019.

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «εκ των πραγμάτων βρίσκεται στην καρδιά του σχεδιασμού μας για τη δεύτερη τετραετία», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

«Χωρίς μια οικονομία η οποία να αναπτύσσεται γρήγορα, δεν υπάρχει ευημερούσα κοινωνία, και η ανάπτυξη είναι αυτή που καταπολεμά τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, που δεν είναι άλλη από την ανεργία. Έχουμε αποδείξει, εξάλλου, ότι γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο η συλλογική προκοπή μεταφράζεται και σε ατομική προκοπή», είπε. «Το κοινωνικό κράτος πρέπει να είναι ένα κράτος το οποίο στηρίζεται σε γερά οικονομικά θεμέλια. Και έχουμε αποδείξει ότι αυτή την πολιτική μόνο εμείς μπορούμε να την υπηρετήσουμε», πρόσθεσε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής