breaking news Νέο

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν Τσακαλώτο που ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του – Οι πρώτες στηρίξεις σε Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν Τσακαλώτο που ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του – Οι πρώτες στηρίξεις σε Αχτσιόγλου

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της από την Έφη Αχτσιόγλου σειρά παίρνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι θα κάνει ανακοινώσεις σήμερα Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι σε χώρο στου Ψυρρή (Impact Hub Athens).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσακαλώτος επιθυμεί η υποψηφιότητά του να υπερβεί την Ομπρέλα από την οποία προέρχεται και να είναι «πλατιάς απεύθυνσης». Ενδεικτικά, στα πρόσωπα που φέρονται να τον στηρίζουν συγκαταλέγονται στελέχη της Ομπρέλας όπως ο Ανδρέας Ξανθός και η Ειρήνη Αγαθοπούλου αλλά και από τον ευρύτερο ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιώργος Σταθάκης και ο Χάρης Μαμουλάκης. Κάποια από αυτά τα πρόσωπα ενδέχεται να τον πλαισιώσουν και στην αυριανή εκδήλωση.

Από τους θερμότερους υποστηρικτές του είναι ο Δημήτρης Βίτσας ο οποίος έχει από την περασμένη εβδομάδα δηλώσει δημόσια ότι στηρίζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, και χθες επανήλθε με δηλώσεις του στον Ant1:

«Στηρίζω την υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, γιατί μου ΄΄ταιριάζει΄΄ περισσότερο. Και όσο αφορά τις απόψεις του και όσο αφορά την ιστορία του. Παρόλα αυτά, το σώμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αυτό που θα αποφασίσει».

Οι πρώτες στηρίξεις σε Έφη

Όσον αφορά την Έφη Αχτσιόγλου την υποψηφιότητά της καλωσορίζει η Μαριλένα Κοππά, πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καθηγήτρια στο Πάντειο. Σε ανάρτησή της στο facebook ανέφερε:

«Χθες μια νέα, μορφωμένη, συγκροτημένη γυναίκα με ενωτικό και καθαρό λόγο κατέθεσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η σελίδα γύρισε, ο χώρος πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Καλή επιτυχία Έφη Αχτσιόγλου».

Χθες, οι πρώτες δημόσιες στηρίξεις χθες ήρθαν από τον Νάσο Ηλιόπουλο, βουλευτή πλέον της Α’ Αθήνας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, μέλος της ομάδας νέων στελεχών 6+ 6, από τον βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση (ο οποίος εσχάτως φέρεται να βρίσκεται κοντά με την παραπάνω ομάδα, αν και δεν είναι μέλος της), ενώ την στήριξή του δήλωσε και ο ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ Άρις Καζάκος.

Πάντως, αν και δεν έχουν εκφραστεί δημόσια, στήριξη φαίνεται να δίνουν στην κ. Αχτσιόγλου, και στελέχη όπως ο Βαγγέλης Αποστολάκης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Νίκος Μπίστης.

Πάντως στην δημόσια δήλωσή της χθες, επιλέχθηκε από την ίδια και τους συνεργάτες της να εμφανιστεί μόνη της, χωρίς να πλαισιώνεται από άλλα πρόσωπα. Στο χώρο του Ωδείου τη συνόδευσε ο Ανδρέας Μπελεγρής, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου για το επόμενο δίμηνο της «προεκλογικής» καμπάνιας της κ. Αχτσιόγλου (προηγουμένως ήταν συνεργάτης του Νάσου Ηλιόπουλου και της Πόπης Τσαπανίδου στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ).

Στο μεταξύ, κι ενώ αναμένεται τι θα πράξει και πότε ο Παύλος Πολάκης όσον αφορά το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, το Σάββατο πιθανότατα, ανακοινώνει τη δική του υποψηφιότητα και ο Νίκος Παππάς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής