breaking news Νέο

ΕΛΤΑ: Κλείνουν άλλα 35 καταστήματα τη Δευτέρα, ανάμεσά τους και το κατάστημα στον Κοπανό Ημαθίας

ΕΛΤΑ: Κλείνουν άλλα 35 καταστήματα τη Δευτέρα, ανάμεσά τους και το κατάστημα στον Κοπανό Ημαθίας

Τα 100 θα φτάσουν την προσεχή Δευτέρα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ που θα έχουν κατεβάσει ρολά από τις 10 έως τις 24 Ιουλίου 2023. Η διοίκηση των Ελληνικών Ταυχρομείων με ισάριθμες αποφάσεις, τις οποίες ανάρτησε στη «Διαύγεια», ανακοίνωσε το κλείσιμο άλλων 35 καταστημάτων στις 24 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 Ιουλίου ρολά κατέβασαν 25 ταχυδρομικά καταστήματα, ενώ ακολούθησαν άλλα 40 που έκλεισαν τη Δευτέρα 17 Ιουλίου. Την προσεχή Δευτέρα θα αναστείλουν τη συναλλακτική τους δραστηριότητα ακόμα 35 καταστήματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 100, από το σύνολο των 620 καταστημάτων που αποτελούσαν το δίκτυο των ΕΛΤΑ πριν την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Τα φυσικά σημεία παρουσίας των ΕΛΤΑ συμπεριλαμβανομένων και των πρακτορείων έφταναν τα 1.150.

Από το λουκέτο μάλιστα δε γλύτωσαν ούτε τα καταστήματα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Βουλής, ενώ εκτός των δεκάδων καταστημάτων στην περιφέρεια, εξακολουθούν να κλείνουν και νέα εντός της Αττικής. Χαρακτηριστικό είναι ότι κλείνει το κατάστημα του Ταύρου, ενώ ρολά κατεβάζουν και τα καταστήματα της Πεντέλης και της Λαχαναγοράς Ρέντη.

Αναλυτικά τα καταστήματα που θα κλείσουν από τις 24 Ιουλίου είναι:

Ταχυδρομικό Καταστημα Βουλής

Αμπελώνα Λάρισας

Αγριάς Μαγνησίας

Αγνάντων Άρτας

Αγίας Παρασκευής Λέσβου

Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής

Φουρνάς Ευρυτανίας

Φοίνικα Θεσσαλονίκης

Ταύρου

Σταδίου Αρκαδίας

Πύργου Σάμου

Πρώτης Σερρών

Κατάστημα Προεδρίας Δημοκρατίας

Πέτρας Λέσβου

Πεντέλης

Παραλίας Καλαμάτας

Νέου Σταδίου Ηρακλείου

Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας

Μουσθένης Καβάλας

Ματαράγκας Αιτωλοακαρνανίας

Μαλεσίνας Φθιώτιδας

Μακροχωρίου Καστοριάς

Μακρακώμης Φθιώτιδας

Λαχαναγοράς Ρέντη

Κρύας Βρύσης Πέλλας

Κοπανού Ημαθίας

Κομποτίου Άρτας

Κατούνας Αιτωλοακαρνανίας

Καλυβών Χανίων

Θεσπρωτικού Πρέβεζας

Ευρωπού Κιλκίς

Επισκοπής Ρεθύμνου

Δοξάτου Δράμας

Διαβολιτσίου Μεσσηνίας

Γενισέας Ξάνθης

 

«Κύμα» αντιδράσεων

Το τσουνάμι λουκέτων έχει προκαλέσει κύμα σφοδρών αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες βλέπουν τη μία μετά την άλλη τις κρατικές δομές να αποχωρούν ακόμα και από μεγάλους δήμους της πρωτεύουσας, αλλά κυρίως από μεγάλες κωμοπόλεις ειδικά της περιφέρειας.

Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) μάλιστα έχει συμπεριλάβει τη διαμαρτυρία για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου , ενώ η κρισιμότητα του θέματος καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι την εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για το σχέδιο, ενώ οι αντιδράσεις των δημάρχων είναι σφοδρές.

 

Βροχή οι κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για το κλείσιμο των καταστημάτων

Στο μεταξύ με ρυθμό ...πολυβόλου κατατίθενται από τους βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης οι ερωτήσεις που αφορούν το κύμα αναστολής λειτουργίας καταστημάτων των ΕΛΤΑ από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έως τις εκλογές δήμαρχος Τρικκαίων, αλλά και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημητρης Παπαστεργίου, αν και κάθεται για πρώτη φορά σε υπουργική καρέκλα, αποτελεί ήδη ίσως τον ...δημοφιλέστερο υπουργό της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου έχοντας ήδη δεχτεί πάνω από δέκα ερωτήσεις για το ίδιο ζήτημα σε διάστημα ελάχιστων ημερών.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο «κακοδιαχείριση των ΕΛΤΑ», η οποία έφερε λουκέτα σε όλη την Ελλάδα. Υπογραμμίζουν πως μετά τα νέα λουκέτα σε καταστήματα των ΕΛΤΑ, πολλοί δήμοι μένουν χωρίς φυσικές ταχυδρομικές υπηρεσίες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής