breaking news Νέο

Συνάντηση του Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, για απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος

Συνάντηση του Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, για απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος

            Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, είχε ο Τάσος Μπαρτζώκας προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με το τέλος επιτηδεύματος σε επαγγελματίες που εδρεύουν σε κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων.

            Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής επεσήμανε στον Υφυπουργό, ότι Κοινότητες της Ημαθίας, αλλά και όλης της Ελλάδας-, αριθμούν πλέον λιγότερο από 500 κατοίκους με βάση την πρόσφατη απογραφή του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει, πως επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα έπρεπε να υπαχθούν στην ειδική ρύθμιση του άρθρου 179 του Ν. 4972/2022 που τους απαλλάσσει από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος. Παρόλα αυτά, οι επαγγελματίες αυτοί εξακολουθούν να φαίνονται υπόχρεοι σε καταβολή τέλους επιτηδεύματος, καθώς το σύστημα δεν έχει ενημερωθεί με τα νέα στατιστικά στοιχεία του πληθυσμού.

            Ο κ. Υφυπουργός πληροφόρησε τον Βουλευτή -με βάση την ενημέρωση που έχει από την Α.Α.Δ.Ε.-, ότι αναμένονται τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από πλευράς της ΕΛ.ΣΤΑΤ., για να επικαιροποιηθεί το σύστημα. Μέχρι τότε, ενημέρωσε τον Τάσο Μπαρτζώκα, ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μπορούν να καταφύγουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. τους και να αιτηθούν την εξαίρεσή τους από το τέλος επιτηδεύματος με βάση τα νέα στοιχεία απογραφής του πληθυσμού στις Κοινότητές τους.

            Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την εποικοδομητική συζήτηση και την άμεση ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών του Νομού Ημαθίας, αλλά και όλης της Επικράτειας.

             Ο Τάσος Μπαρτζώκας παραμένει σταθερά προσηλωμένος στις ανάγκες των συμπολιτών του, και αφοσιωμένος στη διαρκή προσπάθεια να ευρίσκονται άμεσες λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν για ολόκληρη την Ημαθία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής