breaking news Νέο

Έφη Αχτσιόγλου από Βέροια : «Γρήγορη ανασυγκρότηση, για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε ξανά»

  • Έφη Αχτσιόγλου από Βέροια : «Γρήγορη ανασυγκρότηση, για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε ξανά»
  • Έφη Αχτσιόγλου από Βέροια : «Γρήγορη ανασυγκρότηση, για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε ξανά»
  • Έφη Αχτσιόγλου από Βέροια : «Γρήγορη ανασυγκρότηση, για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε ξανά»

Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζει την προεκλογική της εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία  βρέθηκε και στη Βέροια, στο πλαίσιο περιοδείας της στη Βόρεια Ελλάδα, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών. Η πρώην υπουργός μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου, 29 Ιουλίου, σε ανοιχτή συγκέντρωση στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον πολυχώρο Εληά.

Με αναφορά στην καταγωγή της από τα γειτονικά Γιαννιτσά, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ξεκίνησε την ομιλία της στη Βέροια η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου. «Έχει μεγάλη σημασία αυτό για το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δείχνει ότι είναι ένα κόμμα που δίνει ουσιαστικά ευκαιρίες, χωρίς άλλες προϋποθέσεις σε ανθρώπους που τάσσονται στον αγώνα, όπως σε μια γυναίκα από τα Γιαννιτσά, χωρίς καμία πολιτική παράδοση, να γίνει αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα, λόγω των αλλεπάλληλων καταστροφικών πυρκαγιών και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την τραγική κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός αφέθηκε χωρίς την αναγκαία προετοιμασία και επάρκεια σε προσωπικό και σε μέσα σημειώνοντας: «Είναι δύσκολες οι μέρες για την Ελλάδα. Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα, ζώα και ανθρώπινες ζωές. Βλέπουμε την κυβέρνηση να διαχειρίζεται την όλη κατάσταση με επικοινωνιακούς όρους και λογικές, κάνοντας λόγο ότι είναι σχεδόν έτοιμη και την ώρα της καταστροφής να λέει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι η ίδια. Αποδείχθηκε πως δεν έχει γίνει τίποτα σε επίπεδο πρόληψης και επιχειρησιακής ετοιμότητας για 5ο καλοκαίρι που κυβερνάει. Το επιτελικό κράτος είναι παντελώς απών», τόνισε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

Στη διάρκεια της ομιλίας της έκανε επίσης έναν απολογισμό του έργου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ίδια προσωπικά όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση και τις τομές που επέφερε, όπως είπε, σε πολλούς τομείς της κοινωνίας, παρά τις μεγάλες και δύσκολες προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε πολλά, με πιο σημαντικό να βγάλει την Αριστερά από τη «γωνία» και να την κάνει πολιτική δύναμη ευθύνης, σε μια χώρα χρεοκοπίας από την οποία την έβγαλε επιτυχώς. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν δυσμενές και απρόβλεπτο, ο απολογισμός και η συζήτηση πρέπει να γίνουν για να βρούμε τα αίτια της ήττας», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Τόνισε ακόμα πως: «Θα πρέπει να έχουμε μία πολύ πιο ουσιώδη συμμετοχή, παρουσία και παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση, στους επιστημονικούς φορείς και συλλόγους, στα συνδικάτα. Εκεί βρίσκεται ο πυρήνας των προβλημάτων και των ανθρώπων που θέλουμε να εκφράσουμε. Θα πρέπει να δουλέψουμε πιο μεθοδικά, να χρησιμοποιούμε την τεχνική και επιστημονική γνώση για να υποστηρίζουμε και να εμβαθύνουμε τις προγραμματικές θέσεις μας. Για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να φτιάξουμε ένα κόμμα δομών και όχι προσώπων. Πρέπει όλα τα μέλη του κόμματος να είναι ίσα και να έχουν ρόλο μέσα σε ένα κόμμα που θα διέπεται από κανόνες και θα πείθει με την αξιοπιστία του.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως είναι σημαντικό να ανακάμψει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ώστε να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση, ενώ πρόσθεσε πως η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αυτή, αφορά όλη την Ελληνική κοινωνία.

«Να ανασυγκροτηθούμε γρήγορα , για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε ξανά, ώστε για να βρουν οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες το χώρο της πολιτικής τους έκφρασης, παρουσιάζοντας μια εικόνα πολιτικά στοιβαρή και σοβαρή, για να μπορέσει όλος αυτός ο κόσμος να νιώσει ότι υπάρχει μια άλλη προοπτική. Ευθύνη μας είναι να κάνουμε πράξη το μεγάλο όραμα που δεν πρέπει να το χάνουμε ποτέ. Με αυτές τις αρχές και τις αξίες πορευόμαστε», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

Την υποψήφια πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προλόγισαν οι πρώην βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές Αντώνης Μαρκούλης και Βαρβάρα Σαράντη, ενώ εκ μέρους της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας καλωσόρισε την υποψήφια πρόεδρο ο αναπληρωτής συντονιστής Γρηγόρης Γεωργιάδης και διαβάστηκε επιστολή του συντονιστή Κώστα Καλδάρα, που έλειπε για επαγγελματικούς λόγους στην Κύπρο. Το συντονισμό της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΝΕ, Αντώνης Καραγιάννης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής