breaking news Νέο

Ο Τάσος Μπαρτζώκας φέρνει στη Βουλή το πρόβλημα με τις μετεγγραφές φοιτητών που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες της Ημαθίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας φέρνει στη Βουλή το πρόβλημα με τις μετεγγραφές φοιτητών που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες της Ημαθίας

           Ο Τάσος Μπαρτζώκας κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, και επιχειρεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα των μετεγγραφών που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες της Ημαθίας.

            Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ανέδειξε, το γεγονός, ότι οι οικογένειες της Ημαθίας βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση, με δεδομένο, ότι ο Νομός στερείται Πανεπιστημιακών Σχολών. Ο Τάσος Μπαρτζώκας τονίζει στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, ότι συχνά οι οικογένειες της Ημαθίας με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορούν να επιτύχουν μετεγγραφή στην πόλη που σπουδάζει έτερο μέλος της οικογένειας, όταν δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα και για τον νέο φοιτητή.

            Ο Βουλευτής προτείνει να διευρυνθεί η γεωγραφική περιοχή που νοείται ως οικογενειακή κατοικία, ώστε ως Περιφερειακή Ενότητα της κατοικίας των γονέων τους να ορίζεται η ευρύτερη Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως ακριβώς συμβαίνει ήδη με την Περιφέρεια Αττικής.

            Διαφορετικά, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να εξετάσει το ενδεχόμενο να βρεθεί άλλη διέξοδος στο συγκεκριμένο πρόβλημα που ταλανίζει πολλές οικογένειες με φοιτητές.

            Ο Τάσος Μπαρτζώκας εισακούει τους προβληματισμούς των οικογενειών με φοιτητές, αναγνωρίζοντας ότι το κόστος στέγασης είναι συχνά δυσβάσταχτο. Υποστηρίζει πάντα τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών του, και αναζητά διέξοδο στα προβλήματα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής