breaking news Νέο

ΕΘ.Ε.Α.Σ. & Ελληνο–Ινδικό Επιμελητήριο : Κοινή συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα

ΕΘ.Ε.Α.Σ. & Ελληνο–Ινδικό Επιμελητήριο : Κοινή συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα

Για τη σημαντική έλλειψη εργατικού δυναμικού που παρατηρείται στην Ελλάδα και δη στον πρωτογενή τομέα, συζήτησαν τη Δευτέρα (31/07) εκπρόσωποι από το Ελληνο – Ινδικό Επιμελητήριο και την ΕΘ.Ε.Α.Σ. κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΕΘ.Ε.Α.Σ..

Συγκεκριμένα, το παρών στη συνάντηση έδωσαν από την πλευρά του Ελληνο – Ινδικού Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος, κ. Άγγελος Τσαβδάρης και ο συνεργάτης, κ. Δημήτρης Μελάς και από την ΕΘ.Ε.Α.Σ παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος, κ. Χρήστος Γιαννακάκης, ο κ. Αθανάσιος Καραΐσκος, μέλος του Δ.Σ. και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μόσχος Κορασίδης.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Γιαννακάκης μίλησε για το νέο καινοτόμο εγχείρημα της ΕΘ.Ε.Α.Σ με τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, που έχει ως στόχο να διευκολύνει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς – μέλη της στην εξεύρεση εργατικού δυναμικού. Τη στιγμή που η Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου δεν έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και οι βαλκανικές χώρες δεν αποτελούν πια «πηγή» εύρεσης εργαζομένων, η χώρα μας στρέφεται προς την αναζήτηση εργατών σε χώρες της Ασίας.

Οι δυνατότητες, τόσο «παρακολούθησης», όσο και μετακίνησης του εργαζομένου σε νέους εργοδότες μετά τη λήξη του χρόνου απασχόλησης αποτελούν δύο από τα βασικότερα οφέλη της βάσης δεδομένων, καθώς με αυτόν τον τρόπο καθίσταται εφικτή η μεγαλύτερη δυνατή απασχόληση στην Ελλάδα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν σημαντικά θέματα στο «τραπέζι» και από την πλευρά του Ελληνο – Ινδικου Επιμελητηρίου, που κυρίως αφορούσαν τις άριστες σχέσεις της Ελλάδας – Ινδίας και πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν για την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών, στοχεύοντας στην ενίσχυση του εργατικού δυναμικού.

Τέλος, να αναφέρουμε πως το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και του Ελληνο -Ινδικού Επιμελητηρίου σε μια κοινή προσπάθεια να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα γύρω από την έλλειψη εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα, που έχει πλήξει την παραγωγή αγροτικών συνεταιριστικών προϊόντων στη χώρα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής