breaking news Νέο

Ελληνόπουλα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας ...χόρεψαν στην πρωτεύουσα της καρδιάς μας... στην όμορφη Τραπεζούντα

  • Ελληνόπουλα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας ...χόρεψαν στην πρωτεύουσα της  καρδιάς μας... στην όμορφη Τραπεζούντα
  • Ελληνόπουλα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας ...χόρεψαν στην πρωτεύουσα της  καρδιάς μας... στην όμορφη Τραπεζούντα

            Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Τραπεζούντας ταξίδεψε ΕΚΕΙ στα πάτρια εδάφη και συμμετείχε με χορευτική ομάδα στο φεστιβάλ της Πόλης όπου και φιλοξενήθηκε.

Το φεστιβάλ κράτησε από τις  25 έως τις 31 Ιουλίου και συμμετείχαν χορευτικά τμήματα πολλών χωρών.

Η Ελληνική σημαία κυμάτισε και τις δύο ημέρες συμμετοχής του χορευτικού μας τμήματος,εκπροσωπώντας την Ελλάδα, έχοντας απέναντι το φροντιστήριο Τραπεζούντας και από κάτω την μαύρη Θάλασσα, μιας και η εξέδρα ήταν μέσα στα νερά του Εύξεινου Πόντου.

Στην λύρα συνόδευσε ο Βασίλης Στεφανίδης και κατά την διάρκεια των 6 ημερών παραμονής δεν έλειψαν τα παρακάθια με τον Βασίλη, τον Κωνσταντίνο Καπουρτίδη και φυσικά τον Αντέμ και τον Σινάν.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Παναγία Σουμελά, στο Όρος Μελά, στο Σάραχο (Ουζουνγκιόλ), στην Αγία Σοφία Τραπεζούντας, στον Άγιο Ευγένιο, στο όρος Μίθριο (Boztepe), στην Παναγία Χρυσοκέφαλο, μέσα σε όλη την πόλη(εξώτειχα,κλπ) και στο γήπεδο της Τραπζονσπόρ όπου τα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν τον φιλικό αγώνα της τοπικής ομάδας με την ΑΕΚ. Επίσης η ελληνική αποστολή πήρε μέρος στο διαγωνισμό ομορφιάς και φορεσιάς όπου συμμετείχε η Μαρία Καπουρτίδου  όπου είπε, στην Αγγλική γλώσσα, ζητώντας τον λόγο από τους παρουσιαστές "εγώ είμαι Πόντια και η ενδυμασία που φοράω είναι από την Τραπεζούντα". Στην συνέχεια αυτής της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η ανταλλαγή δώρων όπου ο Πρόεδρος της Λέσχης είπε "είμαστε από την Βέροια, από την Μακεδονία και αγαπούμε ιδιαίτερα αυτόν τον τόπο ....έχουμε πολλά κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά....σας αγαπάμε και όποτε μας καλέσετε θα είμαστε και πάλι εδώ ".

Πρέπει  να μνημονεύσουμε  τους  δικούς μας ανθρώπους  που όλες αυτές τις ημέρες ήταν κοντά στην ομάδα της Λέσχης, ο Μάχος, ο Μαϊράμ, ο Τέλης και ο Αντέμ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες που λειτούργησαν  ως οικογένεια, στους διοργανωτές και στους προαναφερθέντες δικούς μας ανθρώπους.

Υπάρχει πρόσκληση φυσικά για του χρόνου και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας θα προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να είναι παρούσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι απών ο Ποντιακός Ελληνισμός από τέτοιες διοργανώσεις της Πρωτεύουσας της καρδιάς μας. Αυτό είναι ΧΡΕΟΣ και όχι Υποχρέωση....

"Η Ρωμανία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο "

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                              Η Γ. Γραμματέας

Καπουρτίδης Χαράλαμπος                                         Τογκουσίδου  Ευαγγελία


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής