breaking news Νέο

Βραδιές θεάτρου απ’ άκρη σε άκρη της Ημαθίας το μήνα Σεπτέμβριο

Βραδιές θεάτρου απ’ άκρη σε άκρη της Ημαθίας το μήνα Σεπτέμβριο

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, προχωρά φέτος για πρώτη φορά σε μια πρωτότυπη συνεργασία πολιτισμού και ψυχαγωγίας σε κοινότητες της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας εκτός των τριών πόλεων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία προσέλκυσης και επιστροφής του κόσμου στη αγκαλιά του θεάτρου, μέσα από επιλεγμένες δροσερές  υπαίθριες παραστάσεις, οι οποίες υπόσχονται μοναδικές βραδιές θεάματος.

Ο πρώτος κύκλος παραστάσεων ξεκινά το μήνα Σεπτέμβριο και θα συνεχιστεί ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το θέατρο και το ποιοτικό θέαμα.

Για το λόγο αυτό την περασμένη Τετάρτη, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, έγινε στο γραφείο του η πρώτη συνάντηση εργασίας με τους Προέδρους των Κοινοτήτων που συμμετέχουν στη δράση και τον Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας κ. Δημήτρη Πυρινό, ο οποίος μάλιστα είναι και ο εμπνευστής αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος.

 Αναλύθηκε το οργανόγραμμα, ο καθορισμός των χώρων που θα φιλοξενήσουν τις παραστάσεις και προτάθηκε η σειρά και οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, με δελτίο τύπου.

 

Η μουσικο-θεατρική παράσταση Το Καφενείον ‘’Η Ελπίς’’ σε κείμενο και σκηνοθεσία της Λένας Πετροπούλου, που θα ταξιδέψει στην Ημαθία το μήνα Σεπτέμβριο, είναι μια λαϊκή κωμωδία ηθών και καταστάσεων με φόντο την Ελλάδα των αρχών του 1960 και υπό τους ήχους των αξέχαστων τραγουδιών της εποχής, αλλά και νοσταλγικών προγενέστερων. Μια κεφάτη και καλοκουρδισμένη, σκηνοθετικά, δουλειά, με λιτά, καλοφροντισμένα και λειτουργικά σκηνικά, κοστούμια πιστά στην εποχή, με επιλεγμένα σκηνικά αντικείμενα που εξυπηρετούν την εξέλιξη της ιστορίας, αλλά και δίνουν την δυνατότητα δημιουργίας συμβολικών εικόνων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής