breaking news Νέο

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Νάουσας

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Νάουσας

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" του Δήμου Νάουσας καταγγέλει τη μεθόδευση υποβάθμισης ή και κατάργησης των δια ζώσης συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής του κ. Καρανικόλα.

Με την επίκληση μιας τροπολογίας ενός άρθρου του Νόμου "Καλλικράτη", υπονομεύεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πώς γίνεται αυτό:

α) Η συντριπτική πλειοψηφία των σοβαρών θεμάτων συζητείται με τηλεδιάσκεψη, στην οποία αποκλείεται η συμμετοχή φορέων και δημοτών.

β) Σε αντιδιαστολή, όλες οι δια ζώσης συνεδριάσεις που συγκαλούνται, γίνονται ως έκτακτες, έχουν δευτερεύοντα θέματα και χρησιμοποιούνται προσχηματικά.

γ) Σημειώνουμε ότι, στις έκτακτες συνεδριάσεις δεν επιτρέπονται οι προ ημερήσιας διάταξης παρεμβάσεις των παρατάξεων. Έτσι οι τακτικές συνεδριάσεις μετατρέπονται σε κλειστές, με το πρόσχημα ότι είναι «on camera», ενώ τελικά μπαίνουν εμπόδια στα λιγοστά ίχνη δημοκρατίας που απέμειναν.

Επισημαίνουμε ότι, στις συνεδριάσεις αυτές, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κλείνει τα μικρόφωνα κατά την κρίση του!

Απ' όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι η Δημοτική Αρχή φοβάται τον ουσιαστικό διάλογο, την ελεύθερη παρέμβαση παρατάξεων, φορέων και δημοτών.

Ως παράταξη θίξαμε την μεθόδευση αυτή πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρά τα εμπόδια, τους φραγμούς και τη φίμωση που επιχειρεί να επιβάλει η Δημοτική Αρχή στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, η "Λαϊκή Συσπείρωση", η μόνη Λαϊκή Αντιπολίτευση σήμερα, συμμετείχε και συμμετέχει σε όλες τις συνεδριάσεις, με όποια μορφή και αν γίνονται αυτές, προκειμένου να προβάλλει τα προβλήματα των δημοτών και να υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους.

Τέλος, δηλώνουμε ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα αντιπαλέψει με κάθε τρόπο αυτές τις πραχτικές και θα συνεχίσει να ενημερώνει τους δημότες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής