breaking news Νέο

Η Παγκρήτια Τράπεζα αλλάζει τα δεδομένα στον τραπεζικό κλάδο -Γράφει ο Θάνος Κάλλης

Η Παγκρήτια Τράπεζα αλλάζει τα δεδομένα στον τραπεζικό κλάδο -Γράφει ο Θάνος Κάλλης

Έχοντας αφήσει πίσω τα προβλήματα του παρελθόντος, η Παγκρήτια Τράπεζα με έδρα το Ηράκλειο και εφαλτήριο την Κρήτη μεθοδικά και με χρόνιο στρατηγικό σχεδιασμό έβαλε τα θεμέλια για την οικοδόμηση μιας ισχυρής τράπεζας που θα δραστηριοποιείται στο σύνολο των τραπεζικών εργασιών στην χώρα, ολοκληρώνοντας με πλήρη επιτυχία στα τέλη Ιουλίου την απορρόφηση της ελβετικής HSBC στην Ελλάδα και επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό και στους καταναλωτές.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι η Παγκρήτια ενισχύεται μεταξύ άλλων με επιπλέον τουλάχιστον 1,4 δισεκατομμύρια καταθέσεις και νέο δυναμικό πελατολόγιο.Ταυτόχρονα ενισχύει ποσοτικά και ποιοτικά τα κεφάλαια της, καθώς η εξαγορά του asset της HSBC αντανακλά καθαρή αξία ενεργητικού ύψους 95 εκατ. Ευρώ. Επιπλέον, εισέρχεται δυναμικά σε νέους τραπεζικούς τομείς που είτε δεν είχε καθόλου παρουσία είτε είχε πολύ μικρά μερίδια αγοράς, όπως το corporate banking, o τομέας της εμπορικής ναυτιλίας και ο τομέας του wealth managent (διαχείριση περιουσίας).

Ακόμη, με την επιτυχή ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Παγκρήτια εμπλουτίζει το ανθρώπινο δυναμικό της και διευρύνει σημαντικά το δίκτυο των καταστημάτων της στην Αττική, φθάνοντας πλέον τα 62 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα.Στόχος της διοίκησης είναι το υψηλά καταρτισμένο προσωπικό της HSBC να μεταφέρει την τεχνογνωσία του στην κρητική τράπεζα εμπλουτίζοντας την γκάμα των προϊόντων και αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ενώ τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί και η συγχώνευση με την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας που δραστηριοποιείται σε δύο δυναμικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως τις Σέρρες, όπου υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενεργειακά πρότζεκτ, και την Κατερίνη  με τα τουριστικά ξενοδοχεία της. Ακολουθεί η υλοποίηση τη συμφωνίας με την Attica Bank για τη δυνατότητα της μεταξύ τους συγχώνευση μέσα σε ένα έτος και είναι προφανές ότι η Παγκρήτια Τράπεζα μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και έντονα πελατοκεντρικό τραπεζικό σύστημα.

Αξίζει να τονιστεί, ότι τα τελευταία χρόνια, η Τράπεζα έχει επενδύσει σημαντικά στις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, ώστε να εισέλθει στη νέα ψηφιακή εποχή και να της επιτρέψει αφενός να αποκρούσει τους επίδοξους ανταγωνιστές, τόσο απο τον χρηματοοικονομικό, όσο κυρίως απο τους λοιπούς τεχνολογικούς κλάδους και αφετέρου να μειώσει τα λειτουργικά κόστη, παρέχοντας παράλληλα υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και προϊόντων που μπορούν να απολαύσουν οι πελάτες της,νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται το επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της Παγκρήτιας που στοχεύει στη χορήγηση εξατομικευμένων προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών της,συνδυάζοντας την ψηφιακή τεχνολογία με την αμεσότητα της προσωπικής επικοινωνίας.

Με τα τωρινά δεδομένα, σε δυο-τρία χρόνια, η Παγκρήτια Τράπεζα θα είναι ο πέμπτος πυλώνας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, εκτός των τεσσάρων μεγάλων και υφιστάμενων συστημικών τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Αlpha bank) αλλάζοντας τις ισορροπίες στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας.

 

Θάνος Κάλλης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής