breaking news Νέο

Εργατικό Κέντρο Νάουσας : Το νέο αντεργατικό «έκτρωμα» είναι αιτία πολέμου

Εργατικό Κέντρο Νάουσας : Το νέο αντεργατικό «έκτρωμα» είναι αιτία πολέμου

Εν μέσω καλοκαιριού ετοιμάζεται να φέρει η νέα κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας. Νομοσχέδιο που θα προβλέπει με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία:

  • την δουλειά 16 ώρες την ημέρα.
  • τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου και την ζωή λάστιχο.
  • την νομιμοποίηση της απεργοσπασίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση

Το νομοσχέδιο αυτό έχει σαν στόχο να επιβάλει  τέτοιες εργασιακές σχέσεις ώστε οι εργοδότες να μπορούν να απασχολούν εργαζόμενους όταν θέλουν, για όσο θέλουν, όπου θέλουν, όπως θέλουν και να πληρώνουν ότι θέλουν. Με οποιοδήποτε δηλαδή τρόπο θα εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερα από τα ματωμένα κέρδη τους.

Το νομοσχέδιο συνολικά αυξάνει την ένταση της εκμετάλλευσης και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα εργοδοτικά εγκλήματα που τα βαφτίζουν «δυστυχήματα» ή «ατυχήματα». Τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα πάνε χέρι – χέρι, με την καταστολή και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.  Έτσι επιπλέον στόχος του νομοσχεδίου θα είναι η νομιμοποίηση της απεργοσπασίας και η ποινικοποίηση των αγώνων αφού όσοι εργαζόμενοι μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, εκτός από χρηματικό πρόστιμο θα διώκονται και ποινικά, με ποινή φυλάκισης 6 μηνών, ακόμη και για «ψυχολογική βία»! Η διάταξη αυτή  είναι αντίστοιχη με αυτή του ιδιώνυμου αδικήματος όταν οι εργαζόμενοι και ο λαός μπαίνουν μπροστά για να υπερασπιστούν την λαϊκή κατοικία, δείχνει ακριβώς και τι είναι αυτό που φοβούνται. Φοβούνται το οργανωμένο εργατικό κίνημα που μπορεί να επιβάλει στην πράξη το δίκιο του.

Να ποιο είναι το Ευρωπαϊκό «κεκτημένο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, το οποίο εξακολουθεί να αποδέχεται και να εξυμνεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία με την ανακοίνωση της, που είναι μνημείο αθλιότητας, καλλιεργεί τoν εφησυχασμό και κάνει πως δεν ξέρει το περιεχόμενο, όπως έκαναν και με το νόμο Χατζηδάκη, την ώρα που ο ίδιος ο υπουργός επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που ο ίδιος διαρρέει. Εξάλλου το σημαντικότερο πρόβλημα που βρίσκουν είναι ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν στην «απαιτούμενη διαβούλευση».

ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Αυτό το νομοσχέδιο για εμάς τους εργαζόμενους είναι αιτία πολέμου. Κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχτεί αυτή την χαμοζωή που μας ετοιμάζουν και την προσπάθεια χτυπήματος της συλλογικής δράσης, της οργάνωσης των συνδικάτων που παλεύουν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες για σταθερό ωράριο, για αυξήσεις και συνολικά για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι απαντάμε άμεσα, χωρίς να χάνουμε χρόνο.

Απαιτούμε:

  • 35ωρο – 7ωρο – 5ήμερο. Σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας
  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Κανείς εργαζόμενος χωρίς σύμβαση

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής