breaking news Νέο

Η ανάγκη να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς είναι μονόδρομος!

Η ανάγκη να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς είναι μονόδρομος!

Η γενικότερη κρίση στελέχωσης στο σύστημα υγείας, σε συνδυασμό με τα χαμηλά μισθολογικά επίπεδα, ωθούν τους γιατρούς στην πόρτα της εξόδου. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη, αν αναλογιστούμε ότι στα πολλά κενά, έρχονται να προστεθούν και οι παραιτήσεις, που κάνουν την κατάσταση αφόρητη για αυτούς που συνεχίζουν να υπηρετούν, με τις εξαντλητικές εφημερίες.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας στηρίζει αμέριστα τους επαγγελματίες υγείας στο δημόσιο σύστημα», ανέφερε ο πρόεδρος Μάκης Ισαακίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης, κάνοντας λόγο για δραματικές ελλείψεις, όχι μόνο στα νοσοκομεία της Ημαθίας, αλλά όλης της χώρας.

Αναφέροντας ενδεικτικά τις ελλείψεις αναισθησιολόγων, που ταλανίζουν εδώ και 2,5 περίπου χρόνια και τα δύο νοσοκομεία της Ημαθίας, σημείωσε πως οι αναισθησιολόγοι είναι είδος… προς εξαφάνιση σχεδόν στην Ελλάδα, καθώς οι περισσότεροι γιατροί με τη συγκεκριμένη ειδικότητα, είτε εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είτε έχουν φύγει στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην επιτίθενται στους γιατρούς, γιατί είναι oi μόνοι που δεν φταίνε. «Οι γιατροί θέλουν μια ιδιαίτερη μεταχείριση. Είναι αυτοί που παράγουν το πολύτιμο αγαθό της υγείας. Η γραμμή παραγωγής θα πρέπει να λειτουργεί καλά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να παράξουμε ένα προϊόν καλό και παραγωγικό», ευελπιστώντας στα σχέδια της νέας κυβέρνησης να είναι ένα ελκυστικό ΕΣΥ για τους γιατρούς.

Αναμένουμε!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής