breaking news Νέο

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφίζουν τα μέλη και όσοι εγγραφούν ως την ημέρα του πρώτου γύρου – Ομιλητές μόνο οι υποψήφιοι στο Συνέδριο

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφίζουν τα μέλη και όσοι εγγραφούν ως την ημέρα του πρώτου γύρου – Ομιλητές μόνο οι υποψήφιοι στο Συνέδριο

Πάνω σε διάφορα διαδικαστικά ζητήματα αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία στη xθεσινή συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του Διαρκούς Συνεδρίου που θα γίνει το Σάββατο. Μεταξύ άλλων, τα μέλη του οργάνου αποφάσισαν ότι οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση.

Ωστόσο για την υποψηφιότητα Κασσελάκη θα απαιτηθούν 30 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, κάτι που δεν ισχύει για τους υπόλοιπους 4 υποψηφίους, αφού ήδη οι υποψηφιότητές τους έχουν ήδη εγκριθεί από την ΚΕ του Ιουλίου.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση της ΠΓ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι θα γίνουν μέλη την ημέρα του πρώτου γύρου.

Με άλλα λόγια, στον δεύτερο γύρο δεν μπορούν να ψηφίσουν όσοι δεν είναι ήδη μέλη, γιατί δεν θα μπορούν να εγγραφούν. Επομένως το ποιο θα είναι το εκλογικό σώμα, θα κλειδώσει στην πρώτη κάλπη.

Σημειώνεται ότι στην συνεδρίαση προσήλθε και ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης. Ωστόσο δεν έμεινε πολύ και στο διάστημα που παραβρέθηκε δεν υπήρξαν αντεγκλήσεις με άλλη μέλη του οργάνου.

Στο μεταξύ, δεν θα γίνει σήμερα τελικώς η σύσκεψη των εκπροσώπων των υποψηφίων, στην οποία μεταξύ άλλων θα συζητούνταν η τύχη του ντιμπέιτ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας:

– Το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ώρα έναρξης 11.00 π.μ.) με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Κόμματος, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο. Οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση.

– Το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή διαδικτυακής. Ομιλητές θα είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι.

– Για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, δεν απαιτούνται υπογραφές. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψήφιους.

– Η εκλογή Προέδρου θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

– Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος και όσοι – ες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας (10 Σεπτεμβρίου), όπως έγινε και στις 15/5/2022.

– Η πρόταση της ΠΓ είναι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) να έχει Πρόεδρο τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσο.

–  Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας ώστε να οριστικοποιήσει τα βήματα για το Έκτακτο Συνέδριο του Νοεμβρίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής