breaking news Νέο

Λ.Τσαβδαρίδης προς Υπ. Περιβάλλοντος: «Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των βεβαιώσεων Καταχώρησης για τους εξαιρούμενους σταθμούς ενέργειας ΑΠΕ»

Λ.Τσαβδαρίδης προς Υπ. Περιβάλλοντος: «Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των βεβαιώσεων Καταχώρησης για τους εξαιρούμενους σταθμούς ενέργειας ΑΠΕ»

Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής των Βεβαιώσεων Καταχώρησης πολυγώνων εξαιρούμενων σταθμών ενέργειας ΑΠΕ, ζητάει από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, προκειμένου να διευκολυνθούν εκατοντάδες κάτοχοι των εν λόγω σταθμών να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα τη σχετική διαδικασία και να «ξεπαγώσει» έτσι η καταβολή αποζημιώσεων σε αυτούς, για το «πράσινο» ρεύμα που παράγουν.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσαβδαρίδης σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η πρώτη παράταση (μέχρι της 30 Ιουνίου 2023)που είχε δοθεί με σχετική τροπολογία, δεν κατέστη δυνατόν να διευθετήσει το ζήτημα. Και αυτό διότι, οι κάτοχοι, χωρίς καμία δική τους ευθύνη όπως ισχυρίζονται, δεν είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά  μέχρι την καταληκτική ημερομηνία την απαιτούμενη βεβαίωση στον Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ), καθώς η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) δεν τους είχε αποστείλει - κατά τα λεγόμενά τους - εμπρόθεσμα τη σχετική βεβαίωση.

Ως εκ τούτου, οι κάτοχοι ισχυρίζονται ότι επειδή αναγκάστηκαν να καταθέσουν ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ την απαιτούμενη βεβαίωση δεν μπορούν επί του παρόντος να λάβουν την αποζημίωση που δικαιούνται ως παραγωγοί ενέργειας.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής