breaking news Νέο

Τηλεφωνική ανταπόκριση από το Βόλο

Τηλεφωνική ανταπόκριση από το Βόλο

Με δραματικό τρόπο μίλησε τηλεφωνικά ο Θανάσης Βογιατζής, δημοσιογράφος-συγγραφέας από Βόλο, στη συνέντευξη που έδωσε στον Αλέκο Χατζηκώστα στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 τη Δευτέρα 11/9

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα σοβαρά προβλήματα στις διάφορες περιοχές της Μαγνησίας, τονίζοντας: «Αυτά τα πράγματα γίνονται και επαναλαμβάνονται με μία μαθηματική συνέχεια. Εντάξει υπήρχε η μεγάλη ένταση οπωσδήποτε του φαινομένου, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ζαγοράς, δεν ήταν σαν τις βροχές του 2006 και του 2008 αλλά μεγαλύτερες, αλλά πλέον φαίνεται ότι φταίνε συγκεκριμένα πράγματα.» 

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες κατασκευές στην περιοχή του Βόλου και τις επιπτώσεις που είχε για το πλημμύρισμα των χειμάρρων. «Ξέραμε ότι θα πλημμυρίσουν συγκεκριμένες συνοικίες του Βόλου. Είναι περιοχές (π.χ «Παλιά») που βρίσκονται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας και εκεί καταλήγουν όλα τα νερά.  Αρα χρειάζονται αντιπλημμυρικά έργα. Να πέσουν χρήματα, να γίνουν σημαντικά έργα ώστε αυτοί οι κάτοικοι κάθε φορά που βρέχει να μη καταστρέφονται».

Τέλος αναφερόμενος στις προσπάθειες των κατοίκων να σώσουν το βιός τους (ήταν παρών και με την ιδιότητα του υποψήφιου με την ΛΑΣ) σημείωσε: «Οι πρώτες εικόνες που αντικρίσαμε ήταν σοκαριστικές. Τονίσαμε στους κατοίκους ότι μόνο συλλογικά μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Έγινε δουλειά μέσα στις λάσπες, τις βγάλαμε από τα δωμάτια, τους πηγαίνουμε νερό και φαγητό κάθε μεσημέρι. Αν περιμέναμε κάποιον σωτήρα να μας σώσει , θα ήμασταν ακόμη μέσα στις λάσπες».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής