breaking news Νέο

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης : «Προσπαθήσαμε να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών»

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης : «Προσπαθήσαμε να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών»

Συνέντευξη στο στούντιο του ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» του Αλέκου Χατζηκώστα έδωσε ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης αντιδήμαρχος Βέροιας (Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας ) και εκ νέου υποψήφιος με τον Κώστα Βοργιαζίδη, τη Δευτέρα 11/9/2023.

Σχολιάζοντας την τραγωδία που περνά η χώρα με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, τόνισε: «Εν έτει 2023 δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν αυτά. Η ευθύνη των αιρετών, κεντρική διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση, είναι μεγάλη. Πρέπει να δώσουμε βάρος στις υποδομές. Πρέπει τώρα όλοι σοβαρά να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα και να δημιουργηθούν οι υποδομές, που ήδη θα έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί από χρόνια. Ως δήμος μαζί με συλλόγους δίνουμε στήριξη με είδης πρώτης ανάγκης. Και επίσης βλέπουμε το ζήτημα των υποδομών, για να μη δημιουργηθούν κάποια στιγμή προβλήματα και εδώ».

Στο ερώτημα τι έχει να προσφέρει ο Κώστας Βοργιαζίδης, που διεκδικεί τρίτη θητεία για το δήμο Βέροιας, τόνισε : «Την απόφαση την έχουν οι πολίτες με την ψήφο τους. Ο δήμαρχος έχει προσφέρει πάρα πολλά και έχει πολλά ακόμη να δώσει. Είναι νέος , υπάρχει ένα σχέδιο για την επόμενη πενταετία. Οι συγκυρίες το προηγούμενο διάστημα (οικονομική κρίση, πανδημία) ήταν δύσκολες, έγιναν πολλά πράγματα, θα γίνουν περισσότερα την επόμενη πενταετία. Ο δήμαρχος έχει το σχέδιο, θα έχει τους ανθρώπους δίπλα του, για να είναι μία πολύ εποικοδομητική νέα αυτοδιοικητική θητεία».

Λένε ορισμένοι «Ό,τι ήταν να δώσει, το έδωσε, καιρός για αλλαγή : «Ο κόσμος θα αποφασίσεις στις 8/10».

Είσαι στο στενό επιτελείο του δημάρχου. Τι προσέφερες επιγραμματικά στον τομέα της αντιδημαρχίας που ήσουν; «Όταν το Σεπτέμβρη του 2020 ανέλαβα τη συγκεκριμένη αντιδημαρχία, συζητήσαμε με το δήμαρχο ότι πολύ γρήγορα θα πρέπει να προχωρήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου και να δώσουμε μεγάλη προσοχή στο κομμάτι της βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών σε σχέση και με τις υπηρεσίες του δήμου, οπότε πολύ γρήγορα θα έπρεπε να εφαρμόσουμε κάποιες νέες εφαρμογές. Π.χ ηλεκτρονικά ραντεβού με τις υπηρεσίες του δήμου, εφαρμογή στα κινητά, με τα οποία ενημερώνονται οι πολίτες για τα νέα του δήμου και υποβολή αιτημάτων καθημερινότητας και ταυτόχρονα να ενημερώνεται για όλα τα στάδια της υλοποίησης του αιτήματος. Εφαρμογή για ψηφιακά πιστοποιητικά κ.α και γενικότερα προσπαθήσαμε να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών, να κερδίζουν χρόνοι οι δημότες, αλλά και οι υπάλληλοι του δήμου να μπορούν καλύτερα να ανταποκρίνονται στα αιτήματα των δημοτών. Επίσης υλοποιήσαμε το πρόγραμμα «Ιριδα», όπου έχουμε ηλεκτρονική κίνηση και διαχείριση εγγράφων, για να πάρει κάθε έγγραφο τις υπογραφές που χρειάζονται. Στα πλαίσια της διαφάνειας και της δημοκρατίας από το 2020 όλες οι συνεδριάσεις του Δ.Σ προβάλλονται μέσα από το κανάλι του δήμου ζωντανά στο youtube. Για όλα αυτά- τον ψηφιακό μετασχηματισμό που έχουμε καταφέρει στο δήμο Βέροιας - μελέτη, δίνει στη Βέροια για όλη αυτή τη δουλειά την 9η θέση πανελλαδικά ! Μία πολύ σημαντική διάκριση, που ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη, ώστε το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε με πιο γοργά βήματα  στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Πώς «βαθμολογείς» τη δημοτική αρχή και τον εαυτό σου; «Έδωσα πραγματικά το 100% των δυνάμεων μου, καταφέραμε μέσα σε τρία χρόνια να υλοποιήσουμε πάρα πολλά πράγματα στο ψηφιακό κομμάτι και το επιστέγασμα της προσπάθειας ήταν η διάκριση που προείπα».

Για ποιο λόγο «ξανακατεβαίνεις»; «Είμαι πολιτικός επιστήμονας και αγαπώ την πολιτική από πολύ μικρός. Μου αρέσει να προσφέρω στα κοινά του τόπου μας. Νομίζω ότι απέδειξα, όταν ο δήμαρχος μου ανέθεσε την αντιδημαρχία, ότι μπορώ να κάνω τη δουλειά. Τώρα με περισσότερη εμπειρία και γνώση ζητώ από τους δημότες να με στηρίξουν και να ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους διαψεύσω ποτέ».

Πώς τα καταφέρατε στη δημοτική παράταξη και μαζέψατε υποψηφίους από διάφορους πολιτικούς χώρους: «Προέρχομαι από την κεντροδεξιά. Λέγανε και το 2019 για ποιο λόγο κατέβηκα με τον Κ. Βοργιαζίδη. Το έλεγα και τότε, το λέω και τώρα. Ο συνδυασμός είναι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, υπάρχουν άνθρωποι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους και γίνεται μία προσπάθεια για το καλό του τόπου. Οπότε, βεβαίως, θέλουμε ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χωρους».

Αναφερόμενος στους συνδυασμούς Κορωνά και Παλουκίδη, που για ένα διάστημα συμπορεύτηκαν με τη δημοτική αρχή, τόνισε : « Να ευχηθώ και στους δύο καλή επιτυχία. Ο κ. Κορωνάς εκλέχτηκε αρχικά το 2010 με τη Χ. Ουσουλτζόγλου και στη συνέχεια ήταν με το συνδυασμό του Κ. Βοργιαζίδη, έκανε μία επιλογή που θα την κρίνει ο κόσμος. Ο κ. Παλουκίδης ήταν με την κα. Μπατσαρά, ήταν αντιδήμαρχος κάποιους μήνες και αυτός έκανε μία επιλογή. Ο κόσμος θα κρίνει στις 8/10».

Με ποια κριτήρια θα κρίνει ο κόσμος; «Θα πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί λογικά και να στηρίξει ανθρώπους, που θεωρεί ικανούς και ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν πραγματικά. Που έχουν τις γνώσεις, την εμπειρία και θα πρέπει να στηριχτούν αυτοί, ώστε να πάμε ένα σκαλί παραπάνω το δήμο Βέροιας».

Γιατί να διαλέξει από τους 237 υποψήφιους εσένα; «Έχω τη γνώση, απέδειξα ότι μπορώ να προσφέρω στο δήμο, γι’αυτό ζητώ από τον κόσμο να με ξαναεμπιστευτεί, να μου δώσει τον έναν από τους τέσσερεις σταυρούς».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής