breaking news Νέο

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 : Εκλογική μάχη μεταξύ μόλις 2 υποψηφίων στο δήμο Αλεξάνδρειας

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 : Εκλογική μάχη μεταξύ μόλις 2 υποψηφίων στο δήμο Αλεξάνδρειας

Μεταξύ δύο θα δοθεί η μάχη των εκλογών στις 8 Οκτωβρίου στο δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας, καθώς το Πρωτοδικείο ανακήρυξε μόνο δύο από τους τέσσερις υποψήφιους συνδυασμούς για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Πρωτοδικείο, εκτός τέθηκαν ο συνδυασμός «Μαζί Αλλάζουμε» με επικεφαλής τη Θεοδώρα Κουρκουτά και ο συνδυασμός «Ανατροπή», με επικεφαλής τον Ευθύμιο Σιδηρόπουλο.

Ως εκ τούτου τη μάχη των εκλογών θα δώσουν ο νυν δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Ευθύνης» που διεκδικεί μία ακόμη θητεία και ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Ηλία Ιακωβίδη.

 

Στήριξη για το καλό του τόπου

Σε ανακοίνωσή του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Πρωτοδικείου, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης κάνει λόγο για ένα γεγονός, που όσο και αν ακούγεται παράδοξο, δεν μας τον ευχαρίστησε και αυτό «διότι ο δήμος μας θα στερηθεί μία σειρά ικανών στελεχών, που είχαν άποψη και θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με την εμπειρία τους, από την όποια θέση, στην καλή πορεία του τόπου μας, καθώς και στελεχών με την ορμή της νιότης, που αμφισβητούσαν τα πάντα».

«Ας είναι», συνεχίζει «όλα χρειάζονται. Προφανώς μέχρι σήμερα ήμασταν 'αντίπαλοι' σε μία λογική ευγενούς άμιλλας. Όμως από σήμερα και έπειτα, χρειαζόμαστε την στήριξή τους για το καλό του τόπου, δεδομένου ότι αυτή ήταν και η βούλησή τους, παρά τα πυρά της 'μάχης', δίκαια ή άδικα. Σε ό,τι μας αφορά ως 'Ώρα Ευθύνης', προσδοκούμε συμπόρευση με όποιον τρόπο κρίνουν πρόσφορο. Και σε ό,τι αφορά τον αγώνα μας, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη προσήλωση στην ενημέρωση των πολιτών για το σχέδιό μας της επόμενης πενταετίας. Για τον συνδυασμό Ώρα Ευθύνης».

 

Ανέλαβε την ευθύνη για την απόρριψη

Από την πλευρά της η υποψήφια κ. Κουρκουτά αναφέρει για την απόρριψη του συνδυασμού της: Την 31 Αυγούστου 2023, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, υποβλήθηκε από εμένα ως υποψήφια δήμαρχος Αλεξάνδρειας ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών. Η δήλωση υποβλήθηκε με σφάλματα καθώς δεν κατέστη εφικτό μέχρι και την τελευταία στιγμή να εγκριθούν όλοι οι υποψήφιοι και ετίθετο και θέμα περί του νόμιμου αριθμού υποψηφίων και των δύο φύλων».

Επισημαίνει ακόμη ότι σύμφωνα με την με αριθμό 849/2023 ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών κρίσιμο χρονικό σημείο κατά το οποίο κρίνεται το παραδεκτό της δήλωσης κατάρτισης του συνδυασμού από την άποψη της συμμετοχής σε αυτόν του νόμιμου αριθμού υποψηφίων και των δύο φύλων είναι το χρονικό σημείο της ανακήρυξης του συνδυασμού αυτού από το αρμόδιο πολιτικό δικαστήριο. «Όλες τις υπόλοιπες ημέρες μαζί με τους συνεργάτες μου, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για την νομιμότητα αυτού, πλην όμως σήμερα το δικαστήριο έβαλε τέλος σε κάθε ελπίδα μας. Οι αστοχίες είναι αποκλειστικά δικές μου και δεν πρόκειται να επικαλεστώ κάποιο ελαφρυντικό, ούτε να κρυφτώ στις αστοχίες του συστήματος.

Η ευθύνη, πολιτική και κυρίως ηθική βαρύνει αποκλειστικά και μόνον εμένα. Ευθύνη βαριά κυρίως απέναντι στους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν, που πίστεψαν σε εμένα, που στήριξαν τις ελπίδες τους σε εμένα και αγωνίστηκαν. Η λέξη «συγγνώμη» , όσες φορές και αν ειπωθεί από εμένα, φρονώ πως δεν έχει αξία. Η διαχείριση της κατάστασης ήταν και παραμένει δύσκολη».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής