breaking news Νέο

Νικόλας Καρανικόλας : «Είμαστε ΕΝΑ Μαζί με τη νεολαία»

  • Νικόλας Καρανικόλας : «Είμαστε ΕΝΑ Μαζί με τη νεολαία»
  • Νικόλας Καρανικόλας : «Είμαστε ΕΝΑ Μαζί με τη νεολαία»
  • Νικόλας Καρανικόλας : «Είμαστε ΕΝΑ Μαζί με τη νεολαία»
  • Νικόλας Καρανικόλας : «Είμαστε ΕΝΑ Μαζί με τη νεολαία»

Ενημερωτική δράση με νέες και νέους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (13.09.2023)  στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «ΕΝΑ Μαζί» στη Νάουσα.

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και εκ νέου υποψήφιος με το «ΕΝΑ Μαζί» - παρουσία και νέων υποψηφίων του συνδυασμού - συζήτησε αναλυτικά με τους νέους ζητήματα που τους απασχολούν, με επίκεντρο τα θέματα εκπαίδευσης και σπουδών, της απασχόλησης, θέματα τεχνολογίας, περιβαλλοντικά, αθλητισμού, πολιτισμού κ.ά.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Καρανικόλας αναφέρθηκε στην σημαντική προσπάθεια που έγινε από την δημοτική αρχή να έρθουν φοιτητές και πάλι στη Νάουσα με  την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων και τη φιλοξενία από τον Οκτώβριο των πρώτων 300 σπουδαστών, αλλά και στην προετοιμασία που γίνεται για την δημιουργία μεταπτυχιακού  προγράμματος σπουδών στην πόλη σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

«Επικεντρώνουμε όλες μας τις δυνάμεις και αποτελεί μια από τις μεγάλες δεσμεύσεις μας, να καταφέρουμε τα επόμενα χρόνια να φοιτούν στη Νάουσα 1.000 φοιτητές,  όπως για παράδειγμα στη Σχολή Αστυφυλάκων αλλά και σε μεταπτυχιακά και προπτυχιακά τμήματα σπουδών που θέλουμε να φέρουμε στην πόλη μας» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Νικόλας Καρανικόλας.

Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος ενημέρωσε τους νέους ότι η σημερινή διοίκηση προετοιμάζει αίθουσα πληροφορικής με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σύγχρονο εξοπλισμό, που έγινε δωρεά πρόσφατα στον δήμο από ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να ξεκινήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα πληροφορικής.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρόθεση της σημερινής διοίκησης στον δήμο είναι να ανακαινιστεί ο χώρος και να επαναλειτουργήσει το Στέκι Νεολαίας με νέες δραστηριότητες και ποικίλες εκδηλώσεις.

Με το μήνυμα οι «νέοι είναι η δύναμη μας για το μέλλον του τόπου μας» ο κ. Καρανικόλας επεσήμανε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης στον Δήμο Νάουσας στον τομέα του τουρισμού και έφερε ως παράδειγμα την επαναλειτουργία του Xιονοδρομικού Kέντρου «3-5 Πηγάδια», τις ενέργειες που γίνονται για την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου στον Άγιο Νικόλαο κ.ά.

Επίσης, αναφέρθηκε στις δράσεις που γίνονται για την ενίσχυση του τουρισμού και του πολιτισμού στον δήμο (την καθιέρωση φεστιβάλ τρύγου, τις  πολιτιστικές εκδηλώσεις «Γιορτές Νερού», την ενίσχυση της προβολής της Αποκριάς στη Νάουσα κ.ά), στην επαναφορά δράσεων - που διακόπηκαν  λόγω της πανδημίας- όπως είναι η δράση «Ζω την πόλη μου», στην αναβάθμιση του πάρκου που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα,  στις ενέργειες που γίνονται για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων κ.ά.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις προς τον δήμαρχο από τις νέες και τους νέους που συμμετείχαν σε μια ανοιχτή και εποικοδομητική συζήτηση, όπου ακούστηκαν οι προβληματισμοί αλλά και οι προτάσεις τους.

Στο τέλος της συνάντησης, σε φιλικό και όμορφο κλίμα, ο Νικόλας Καρανικόλας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των νέων να φωτογραφηθούν μαζί του αλλά και να κάνουν βίντεο στην δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα του Tik Tok.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής