breaking news Νέο

Επίσκεψη στην Ι.Μ. Γενεθλίου της Θεοτόκου κοντά στην Κλεισούρα Καστοριάς θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους, Αλεξάνδρειας και Περιχώρων

Επίσκεψη στην Ι.Μ. Γενεθλίου της Θεοτόκου κοντά στην Κλεισούρα Καστοριάς θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους, Αλεξάνδρειας και Περιχώρων

          Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου κοντά στην Κλεισούρα της Καστοριάς.

          Η άφιξη στο Μοναστήρι θα γίνει στις 09.00 για να εκκλησιαστούμε στο καθολικό της Μονής. Ακολούθως θα μεταβούμε στο αρχονταρίκι όπου θα μας προσφερθεί καφές.

          Όσοι από τους προσκυνητές επιθυμούν, μπορούν να προσκυνήσουν το Μνήμα της Οσίας Σοφίας, που βρίσκεται εκεί κοντά ώστε να πάρουν την ευλογία της.

          Το μεσημέρι της Κυριακής θα βρεθούμε στο Λέχοβο όπου θα γευματίσουμε στην Ταβέρνα ΤΟ ΣΤΕΚΙ του Απόστολου Τσάνη. Το μενού περιλαμβάνει γίγαντες Λεχόβου, κεμπάπ κατσικίσιο, πιπεριές Φλωρίνης αρκετά φαγητά της  ώρας, σαλάτες και πολλά ορεκτικά.

          Το απόγευμα θα μεταβούμε στο Εμπόριο της Πτολεμαϊδας όπου θα θαυμάσουμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, πιστό αντίγραφο της Μεγάλης Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε μικρότερη κλίμακα.

          Στην πλατεία του χωριού θα πιούμε τον απογευματινό καφέ μας και γύρω στις 6 θα αναχωρήσουμε για Αλεξάνδρεια.

Πρόγραμμα επίσκεψης: 07.30 Αναχώρηση από το Δημαρχείο. 09.00 Άφιξη στο Μοναστήρι και εκκλησιασμός. 10.30 καφές στο Αρχονταρίκι της Μονής και αμέσως μετά επίσκεψη στο μνήμα της Οσίας Σοφίας. 12.00 Αναχώρηση για Λέχοβο. 12.30 έως 16.00 γεύμα στην ταβέρνα ΤΟ ΣΤΕΚΙ.17.00 άφιξη στο Εμπόριο, επίσκεψη στους Ναούς του χωριού και στη συνέχεια καφεδάκι στην πλατεία. 18.30 Αναχώρηση για Αλεξάνδρεια. Τιμή εισιτηρίου 13 Ευρώ. Μέσο μεταφοράς τουριστικό Λεωφορείο του Μελέτη Σισμανίδη.

          Παρακαλούμε τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να δηλώσουν συμμετοχή και να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου στα παρακάτω μέλη του Συλλόγου.     

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΑΓΙΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                   ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

      ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       6944445115

      ΜΠΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ                       6983396988

      ΑΓΙΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 6989295917


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής