breaking news Νέο

Νικόλας Καρανικόλας: Από την Ειρηνούπολη στέλνουμε μήνυμα νίκης από την 1η Κυριακή των εκλογών!

  • Νικόλας Καρανικόλας: Από την Ειρηνούπολη στέλνουμε μήνυμα νίκης από την 1η Κυριακή των εκλογών!
  • Νικόλας Καρανικόλας: Από την Ειρηνούπολη στέλνουμε μήνυμα νίκης από την 1η Κυριακή των εκλογών!
  • Νικόλας Καρανικόλας: Από την Ειρηνούπολη στέλνουμε μήνυμα νίκης από την 1η Κυριακή των εκλογών!
  • Νικόλας Καρανικόλας: Από την Ειρηνούπολη στέλνουμε μήνυμα νίκης από την 1η Κυριακή των εκλογών!
  • Νικόλας Καρανικόλας: Από την Ειρηνούπολη στέλνουμε μήνυμα νίκης από την 1η Κυριακή των εκλογών!
  • Νικόλας Καρανικόλας: Από την Ειρηνούπολη στέλνουμε μήνυμα νίκης από την 1η Κυριακή των εκλογών!

Μια δυναμική συγκέντρωση με παλμό και ενθουσιασμό  από τους δημότες, με την συμμετοχή έμπειρων στελεχών της αυτοδιοίκησης από τις Κοινότητες και τη Νάουσα και με δυναμική παρουσία υποστηρικτών κάθε ηλικίας και της νεολαίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (29.09.2023) η κεντρική ομιλία του Νικόλα Καρανικόλα στην Ειρηνούπολη.

 

«Σήμερα η καρδιά του Δήμου Νάουσας  χτυπάει στην Ειρηνούπολη. Το σήμα της νίκης φεύγει για ακόμη μια φορά από το Αγγελοχώρι. Από την Ειρηνούπολη ξεκινάμε για τη μεγάλη νίκη της 8Ης Οκτωβρίου. Η νέα ομάδα του ΕΝΑ Μαζί είναι η πλέον δυνατή ομάδα που μπορεί να αναλάβει με επιτυχία τα ηνία του δήμου»  τόνισε ο νυν Δήμαρχος Νάουσας και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος – επικεφαλής του «ΕΝΑ Μαζί», καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που έδωσε δυναμικό «παρών» στην κεντρική πλατεία του Αγγελοχωρίου.

 

Στην ομιλία του ο Νικόλας Καρανικόλας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της διοίκησης του με έμφαση στα έργα υποδομών που έγιναν στις κοινότητες και στη Νάουσα, τη στήριξη των αγροτών, τις ασφαλτοστρώσεις κ.ά

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα 4 χρόνια της θητείας του, η διοίκηση του όπως είναι η πανδημία του κορονοϊού,  η ενεργειακή κρίση και η έλλειψη πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, επιμένοντας χαρακτηριστικά: «Βασικό εμπόδιο στην άσκηση της διοίκησης μας ήταν το σύστημα της απλής αναλογικής. Η αντιπολίτευση δεν ήθελε να προχωρήσει τίποτα, ήθελαν να σταματήσουν τα πάντα. Αυτήν την πραγματικά σκληρή περίοδο κρατήσαμε τις αρχές μας, δουλέψαμε σκληρά παρά τις δυσκολίες και συνεχίζουμε.»

Για τα πεπραγμένα της διοίκησής του, συνοπτικά ο κ. Καρανικόλας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

-«Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του δήμου. Τα διαθέσιμα ποσά στα ταμεία  του δήμου μας όταν αναλάβαμε ήταν 2,5 εκατ. σήμερα είναι 4,5 εκατ. Τα δάνεια του δήμου σχεδόν σήμερα έχουν μηδενιστεί».

-«Τα χρήματα που πήραν  οι πρόεδροι των Κοινοτήτων μας σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση είναι πολλαπλάσια, γιατί θέλουμε ανεξάρτητα τοπικά συμβούλια που έχουν τη δύναμη να προσφέρουν στα χωριά μας. Προχωράμε στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών καταστημάτων»

-«Ενισχύσαμε τον πολιτισμό και τους συλλόγους, φέραμε εκδηλώσεις και στις Κοινότητες όπως τις Γιορτές Νερού κ.ά.»

-«Ο Δήμος Νάουσας έχει δυο κολυμβητήρια το κλειστό στη Νάουσα και αυτό του Ζερβοχωρίου που  από πισίνα θα γίνει αναβαθμισμένο κολυμβητήριο»

-«Ασφαλτοστρώσεις: Τα 400.00 που βρήκαμε από την προηγούμενη διοίκηση τα κάναμε 2,2 εκατ. ευρώ και προχωρήσαμε σε ασφαλτοστρώσεις στις Κοινότητες και στη Νάουσα οι οποίες θα ενταθούν την επόμενη θητεία»

-«Αγροτική οδοποιία: Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για 1,5 εκατ. ευρώ που θα εντάξουμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της αγροτικής οδοποιίας»

-«Σε κάθε διεκδίκηση των αγροτών είμαστε δίπλα τους και στον ΕΛΓΑ και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα»

-«Είμαστε από τους πρώτους δήμους που ενταχτήκαμε στα τοπικά πολεοδομικά σχέδια. Θα λυθούν όλα τα πολύπλοκα πολεοδομικά προβλήματα, καθώς το Νοεμβριο υπογράφουμε με το ΤΕΕ τη σχετική σύμβαση»

-«Κάθε χωριό θα έχει παιδική χαρά. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας. Υπογράψαμε σύμβαση για νέα πιστοποιημένη παιδική χαρά στο Αγγελοχώρι και εντάσσονται σε πρόγραμμα άλλες 4 παιδικές χαρές,  δυο στα Ζερβοχώρια, μια στον Πολυπλάτανο και μια στον Αρχάγγελο»

-«Είμαστε η μόνη παράταξη που έχουμε στο πρόγραμμα μας την έννοια της ανθεκτικότητας. Τι σημαίνει αυτό; Ετοιμάσαμε μελέτες για την πυροπροστασία στο βουνό και την αντιπλημμυρική θωράκιση στον κάμπο».

«Μας άφησαν πολλά προβλήματα αλλά ένα - ένα τα επιλύουμε και βάζουμε τάξη.

Ειδικότερα:

-Το Kέντρο Bιομηχανικής Κληρονομιάς «Χρ. Λαναρά» ολοκληρώθηκε και λειτουργεί στην αίθουσα ΕΡΙΑ.

-Τα Tρία Πέντε Πηγάδια εξελίσσονται όπως παλιά στο αγαπημένο χιονοδρομικό όλης της χώρας. -Ολοκληρώσαμε την μελέτη για τον δρόμο προς τα Τρία Πέντε Πηγάδια και εντάσσεται το επόμενο διάστημα σε χρηματοδοτικό εργαλείο.

-Ολοκληρώσαμε μια πολύ σοβαρή μελέτη πυρασφάλειας του Βερμίου και τρέχουμε δύο ακόμα μελέτες αντιπλημμυρικών έργων για την πόλη και τα χωριά μας.

-Το δημοτικό μας πάρκο, αφού κάναμε την μελέτη ανάπλασης και ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες του διαγωνισμού, το επόμενο διάστημα θα μεταμορφωθεί σε ένα πανέμορφο χώρο περιβάλλοντος και πρασίνου.

-Ξεπεράσαμε όλα τα αξεπέραστα εμπόδια για την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου στο άλσος του Αγίου Νικολάου.

-Φέραμε την Σχολή Αστυφυλάκων που σε λίγες ημέρες θα δεχτεί τους πρώτους 300 φοιτητές.

-Η ανάπλαση του κέντρου της Νάουσας για την οποία ολοκληρώσαμε την μελέτη και τον διαγωνισμό ξεκινά σε λίγες ημέρες, επίσης, ακόμα δύο μελέτες ολοκληρώθηκαν και τρέχουν οι διαδικασίες των διαγωνισμών για την επέκταση της ανάπλασης του κέντρου και την ανάπλαση της πλατείας Καρατάσου.

-Το σύνολο των σπιτιών της Νάουσας μπαίνει μετά από 30 χρόνια στο νέο δίκτυο ύδρευσης εντός ενός έτους.

-Συνεχίζουμε το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε όλα τα χωριά και την πόλη της Νάουσας.

-Προχωράμε παντού για να έχουμε αποχετευτικό δίκτυο σε κάθε σπίτι στον δήμο μας.

Ετοιμάζουμε πολλά ακόμη μικρά και μεγάλα έργα που προχωράνε»

 

«Για την επόμενη θητεία έχουμε ένα πρόγραμμα εφαρμόσιμο, με ρεαλιστικές και καινοτόμες προτάσεις, που περιλαμβάνει παράλληλα τις μεγάλες δεσμεύσεις και το όραμα για τον Δήμο Νάουσας του 2030. Προχωράμε Μαζί για να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία του δήμου μας» υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του ο Νικόλας Καρανικόλας στέλνοντας μήνυμα νίκης από το Αγγελοχώρι, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού,  και στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του «ΕΝΑ Μαζί» από την Ειρηνούπολη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής