breaking news Νέο

Διάλεξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Βέροιας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της CEPOL (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία)

Διάλεξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Βέροιας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της CEPOL (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία)

            Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της CEPOL (European Union Agency for Law Enforcement Training), του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κατάρτιση στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου, το Τμήμα Κοινωνικών Ζητημάτων και Αντιμετώπισης Ρατσισμού της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Αρμόδιο Εθνικό Τμήμα CEPOL και τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος διοργάνωσαν και υλοποίησαν την εκπαιδευτική δραστηριότητα CEPOL 52/2023 “Victim Protection”, στη Βέροια, το χρονικό διάστημα 26 - 29 Σεπτεμβρίου 2023. Στόχος της δραστηριότητας ήταν η βελτίωση και ενίσχυση της ικανότητας των Αρχών Επιβολής του Νόμου να βοηθούν και να προστατεύουν τα θύματα εγκλημάτων.

Η κα Έφη Τσαπαροπούλου, ψυχολόγος και η κα Σταυρούλα Λυμούση, νομική σύμβουλος, εκπροσωπώντας το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, προσκλήθηκαν ως εκπαιδεύτριες και πραγματοποίησαν διάλεξη στην αγγλική γλώσσα με θέμα: “National Authorities for Victim Protection”, σχετικά τόσο με τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών θυμάτων βίας, όσο και με τη διαδικασία συνεργασίας των αστυνομικών αρχών με τις υποστηρικτικές δομές. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 29 στελέχη που υπηρετούν σε  Αρχές Επιβολής του Νόμου των Κρατών-Μελών της Ε.Ε. (Σουηδία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Τσεχία, Μάλτα, Γαλλία κα.) και από Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, όπως η Europol και ασχολούνται με θύματα εγκλημάτων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Εισηγητές/-τριες της εκπαιδευτικής δράσης ήταν, επίσης, στελέχη από Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες και Οργανισμούς, Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ρουμανίας, το Γραφείο της Συντονίστριας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δικαιώματα των θυμάτων (EC Coordinator for victims’ rights), το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODHIR), καθώς και από φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.)

Σημειώνεται ότι, η συνολική χρηματοδότηση του εκπαιδευτικού προγράμματος εξασφαλίστηκε από πόρους της CEPOL, προοριζόμενους για την εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών των Αρχών Επιβολής του Νόμου της Ε.Ε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής