breaking news Νέο

ΔΑΟΚ Ημαθίας : Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή Αιτήσεων στήριξης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2022

ΔΑΟΚ Ημαθίας : Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή Αιτήσεων στήριξης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2022

Από τη ΔΑΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η υπ΄αριθμόν 3549/27-9-2023 (ΑΔΑ:ΨΛ8Χ4653ΠΓ-42Υ) Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή Αιτήσεων στήριξης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2022
               Μέτρο 3: «Συστήματα ποιότητας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων»
               Υπομέτρο 3.1: «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας»
              Δράση 3.1.2: «Στήριξη για νέα συμμετοχή σε εθνικά συστήματα ποιότητας» ,
που αφορά στη στήριξη των νέων συμμετοχών στο εθνικό σύστημα ποιότητας «Διαχείριση Αγροτικού Περιβάλλοντος – Ολοκληρωμένη Διαχείριση στη Γεωργική Παραγωγή» (AGRO-2) του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Ειδικότερα, παρέχεται ενίσχυση για τις δαπάνες που απορρέουν από την εφαρμογή των προτύπων AGRO 2-1 και 2-2 στην παραγωγή του βαμβακιού.

Η Δημόσια Δαπάνη της Πρόσκλησης ανέρχεται σε σαράντα ένα εκατομμύρια Ευρώ (41.000.000 €)

Η χορηγούμενη στήριξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και εθνικούς πόρους.

Δικαιούχοι δύναται να είναι οι συλλογικοί φορείς που
α) είναι καταχωρημένοι στο ΕΜΑΣ (Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων), συμπεριλαμβανομένων των αναγνωρισμένων Οργανώσεων και Ομάδων Παραγωγών και των Ενώσεών τους, οι οποίοι εκπροσωπούν μέλη τους που έχουν την ιδιότητα του ενεργού γεωργού και
 β) να έχουν υποβάλλει αίτηση πιστοποίησης για την εφαρμογή των προτύπων AGRO 2-1 και AGRO 2-2 στην παραγωγή βαμβακιού για την καλλιεργητική περίοδο 2023.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης
- να έχουν την ιδιότητα της πολύ μικρής, μικρής ή μεσαίας επιχείρησης και να μην είναι προβληματικές επιχειρήσεις.
- η αίτηση στήριξης να συγκεντρώνει την ελάχιστη συνολική βαθμολογία 30 βαθμών στα κριτήρια επιλογής της Πρόσκλησης.
- να διαθέτουν συνολικά τουλάχιστον πέντε (5) μοναδικά ωφελούμενα μέλη στην Κατάσταση Ωφελούμενων Μελών που συνοδεύει την αίτηση στήριξης.

Η περίοδος της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στήριξης είναι από 12-10-23 έως 31-10-2023 (ώρα 13:00) μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr). Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, ο φάκελος της αίτησης στήριξης υποβάλλεται και εγγράφως , εντός 15 εργάσιμων ημερών από την λήξη της ηλεκτρονικής περιόδου των αιτήσεων στήριξης.

Η Πρόσκληση είναι διαθέσιμη στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» www.diavgeia.gov.gr και στους διαδικτυακούς τόπους του ΥπΑΑΤ www.minagric.gr, του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr , και του ΕΣΠΑ www.espa.gr.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής