breaking news Νέο

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή : «Θεσπίζουμε αλλαγές που ενδυναμώνουν Δήμους και Περιφέρειες και αυξάνουν τη διαφάνεια στους ΟΤΑ»

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή : «Θεσπίζουμε αλλαγές που ενδυναμώνουν Δήμους και Περιφέρειες και αυξάνουν τη διαφάνεια στους ΟΤΑ»

            Με χθεσινή του τοποθέτηση στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε, ότι κλείνει εντελώς το κεφάλαιο της απλής αναλογικής στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή ενός συστήματος που έφερε στα όρια της ακυβερνησίας Δήμους και Περιφέρειες.

            Ο Βουλευτής στήριξε την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να φέρει πριν από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής το επίμαχο νομοσχέδιο προς ψήφιση, επισημαίνοντας, ότι αυτό είναι το σωστό, για να γνωρίζουν οι επόμενες Διοικήσεις των ΟΤΑ το νομικό πλαίσιο που θα εφαρμόσουν και να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

            Επίσης, ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι μεγαλώνει ο βαθμός λογοδοσίας σε Δήμους και Περιφέρειες, καταγράφονται οι επιδόσεις τους και αυξάνει η διαφάνεια.

            Τέλος, ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε, ότι η κυβερνητική πολιτική στέκεται μακριά από την παλιά λογική του «μπαλώματος» και επικεντρώνεται στο να αντιμετωπίζει στη ρίζα τους όλα όσα δυσλειτουργούν.

 

Παρατίθεται link της σχετικής ομιλίας του Βουλευτή:

https://


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής