breaking news Νέο

Η προεκλογική περίοδος για τις Δημοτικές εκλογές λήγει -Του Ιωάννη Παντερμαράκη

Η προεκλογική περίοδος για τις Δημοτικές εκλογές λήγει -Του Ιωάννη Παντερμαράκη

Η προεκλογική περίοδος για τις Δημοτικές εκλογές λήγει την Παρασκευή και την Κυριακή καλούμαστε να ψηφίσουμε και να αναδείξουμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τη νέα Δημοτική Αρχή.

Πέρα όμως της προεκλογικής περιόδου και το κυνήγι του σταυρού, αυτό που θα πρέπει να απασχολεί περισσότερο όλους, υποψηφίους και μη, είναι η επόμενη μέρα, όποιος και να είναι ο νικητής, καθόσον όλοι ανεξαιρέτως δήλωναν και δηλώνουν σε κάθε τόνο τη θέλησή τους να προσφέρουν ανιδιοτελώς στην ανάπτυξη της πόλης μας, αλλά και για όποιο προσωπικό λόγο ο κάθε υποψήφιος έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του για να  εκλεγεί ( μεταθέσεις, απασχόληση..), μηδενίζοντας κάποιες φορές (απαράδεκτο) τις μέχρι σήμερα προσπάθειες όλων όσων διαχειρίστηκαν τις τύχες αυτής της πόλης.

Την επόμενη μέρα όλοι όσοι εκλεγούν, από διαφορετικές Δημοτικές παρατάξεις με διαφορετικούς ιδεολογικούς προσανατολισμούς, θα πρέπει να συνεργαστούν για το λόγο τον οποίον οι δημότες του Δήμου μας θα τους έχουν τιμήσει με την ψήφο τους και οι οποίοι θα προσδοκούν να βοηθήσουν όλοι ώστε αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. 

Όχι μόνο όσοι εκλεγούν, αλλά όλοι αυτοί που σήμερα ως υποψήφιοι ζητούν να σώσουν τον Δήμο, να αλλάξουν σελίδα στο Δήμο, να συνεισφέρουν στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην τουριστική ανάπτυξη, στη προστασία του περιβάλλοντος να…να…να… ,θα πρέπει, αν πιστεύουν σ αυτά που σήμερα διατυμπανίζουν, ο κάθε ένας από το δικό του μετερίζι να συμβάλει με τις όποιες ιδέες, προτάσεις και τα οράματα που σήμερα λέει ότι έχει, στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών και στην ανάπτυξη του Δήμου μας.   

Η μέχρι σήμερα εμπειρία, μας δείχνει ότι μετά τις εκλογές οι μόνοι που προσπαθούν να τρέξουν τα όποια ζητήματα του Δήμου είναι οι εκλεγμένοι της εκάστοτε πλειοψηφίας, οι δε της μειοψηφίας ασκούν μόνο κριτική (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), δεν καταθέτουν ποτέ προτάσεις ή εισηγήσεις επί προτάσεων (για να γίνει π.χ. καλύτερα ένα έργο) με απώτερο σκοπό την μείωση της όποιας προσπάθειας και το «στήσιμο στον τοίχο» της υπηρεσίας και της Δημοτικής αρχής. 

Αν θέλετε να κάνετε καλό στην πόλη μας κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, όπως όλοι δηλώνετε, θα πρέπει να ξεπεράσετε νοοτροπίες του παρελθόντος που κάθε πρόταση ή ιδέα, η οποία πιθανόν να ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, θα πρέπει να θυσιάζετε στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ή κομματικών αντιπαραθέσεων από ανθρώπους που θα συμφωνούν μεν ενδόμυχα αλλά μόνο και μόνο επειδή αυτή η πρόταση θα έχει κατατεθεί από το “αντίπαλο” στρατόπεδο θα πρέπει να υπονομευθεί.

Η συμβολή όλων στο καλύτερο αύριο αυτής της πόλης που αναμφίβολα όλοι αγαπάμε, θα είναι εφικτό με την παρουσία όλων στα Δημοτικά συμβούλια, όχι σποραδικές ολιγόλεπτες ή μη παρουσίες, στην κατάθεση προτάσεων και στην συνδρομή όλων στην υλοποίησης προγραμμάτων και στόχων. Όχι στείρα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση (δεν είναι όλα άσπρο μαύρο), και όχι λευκό στις ψηφοφορίες, γιατί κύριοι το λευκό δεν είναι θέση.

Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά όλοι μας εκλογείς και εκλεγόμενοι και ας είναι η επόμενη μέρα αυτών των εκλογών η απαρχή μιας νέας φιλοσοφίας στο πολιτικό γίγνεσθαι του Δήμου μας.

Την Κυριακή εμείς και μόνο εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι για όσα θα γίνουν ή δεν θα γίνουν στον τόπο μας.  

Την παρούσα άποψη και θέση, ανέσυρα από το αρχείο μου είναι διαχρονική και με εκφράζει απόλυτα.


Καλή επιτυχία σε όλους.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΡΜΑΡΑΚΗΣ

Δημότης Δήμου Βέροιας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής