breaking news Νέο

Συνάντηση Χρ. Γιαννακάκη με τον υπουργό Μετανάστευσης Δ. Καιρίδη για την έλλειψη εργατών γης - Ποιά πολιτική θα εφαρμόσει η κυβέρνηση

Συνάντηση Χρ. Γιαννακάκη με τον υπουργό Μετανάστευσης Δ. Καιρίδη για την έλλειψη εργατών γης - Ποιά πολιτική θα εφαρμόσει η κυβέρνηση

Στο πλαίσιο των ενεργειών που καταβάλλει η ΕΘ.Ε.Α.Σ. για το μείζον ζήτημα της έλλειψης εργατών γης στη χώρα μας, το πρωί της Τρίτης (03/10), ο Αντιπρόεδρος, κ. Χρήστος Γιαννακάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτριο Καιρίδη, παρουσία και του Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, προκειμένου να συζητήσουν διεξοδικά πως μπορεί να βελτιστοποιηθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετάκλησης εργατών γης από Τρίτες Χώρες.

Αρχικά, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε διεξοδικά η πρόταση, που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σε τοπικό μέσο ενημέρωσης για το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται με συναρμόδια υπουργεία, ώστε να ξεκινήσει -με μια σειρά προϋποθέσεων- η διαδικασία νομιμοποίησης των απασχολουμένων εργαζομένων για μακρά περίοδο στην Ελλάδα, μια κίνηση, η οποία θα συνεισφέρει σημαντικά στην έλλειψη εργατικών χεριών. Η υλοποίηση του εν λόγω νομοσχεδίου θα καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας, που καταγράφονται σε ετήσια βάση στον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Καιρίδης, για άλλη μια φορά, τόνισε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει σε νόμιμες οδούς λελογισμένης εργασιακής κινητικότητας, σύμφωνα με τις ανάγκες της εθνικής οικονομίας και τις προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας».

Επιπλέον, ο κ. Γιαννακάκης στάθηκε στις ενέργειες, που πρέπει να ληφθούν, ώστε οι Έλληνες να αρχίσουν να απασχολούνται στον αγροτικό τομέα. Ο Αντιπρόεδρος τόνισε, πως η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα στους ντόπιους πολίτες, ώστε να στραφούν και να παραμείνουν στον πρωτογενή τομέα.

Αναφορικά με το ζήτημα της μετάκλησης εργατών γης από Τρίτες Χώρες, ο κ. Γιαννακάκης στάθηκε στις καθυστερήσεις, που συναντώνται στην πορεία των φακέλων για την έκδοση βίζας των υποψηφίων εργαζομένων, τόσο από την πλευρά των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όσο και από τα κατά τόπους Προξενεία λόγω της υποστελέχωσης.

Τέλος, να αναφέρουμε πως ο Αντιπρόεδρος της ΕΘ.Ε.Α.Σ. χθες, Τετάρτη συναντήθηκε και με τον υπουργό Εργασίας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής