breaking news Νέο

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς «συντρόφους»!! - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς «συντρόφους»!! - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Θέλουν να μας τρελάνουν ή να ανοίξουν τις πύλες του φρενοκομείου; Δεν έκλεισε ακόμη μήνας από την εκλογή του νέου προέδρου και ορισμένοι «ξεσάλωσαν» ,έβγαλαν τέτοια χολή και δηλητήριο που θα ζήλευαν και τα «πιστόλια» από τα πετσωμένα ΜΜΕ.

1.Ο Τζουμάκας τον αποκάλεσε … «φυτευτό της ολιγαρχίας και της διαπλοκής…..»!!Τι έπρεπε να κάνει , να του πει….ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση  σου; Ο Ανδρέας όπως τον επικαλείται θα τον κρατούσε αν του έλεγε τα ίδια , ή «θα τον πετούσε στα αζήτητα»!!Σεβόμαστε την ιστορία του στους δημοκρατικούς αγώνες , όμως και ο ίδιος πρέπει να την σέβεται , να μην επαναπαύεται στις παλιές δάφνες! Η ιστορία δεν χορηγεί σε  κανέναν άλλοθι ούτε καμία ασυλία.. Γνωρίζει ότι η πορεία του καθένα είναι ένα εισιτήριο που διαρκώς ανανεώνεται. Να θυμίσω τα λόγια του Χαρίλαου : με παλιό εισιτήριο δεν μπορείς να ταξιδέψεις!!Το ότι απέκτησε αυτόκλητο  συνήγορο τον Φίλη ας τον προβληματίσει. Να φρεσκάρει στην μνήμη του τι έλεγε γι’ αυτόν!!Εκτός αν υιοθέτησε το δόγμα :ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου!!Επειδή οι αγωνιστές αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων τους , και δεν κρύβονται πίσω από προσχήματα ας τις αναλάβει και αυτός!!Προφανώς δεν μπορεί να συμπορευθεί με έναν «διαπλεκόμενο και φυτευτό της ολιγαρχίας…» πρόεδρο!!

2.Ο Φίλης τον προσομοίασε με τον Πέπε Γκρίλο και τον Τραμπ!!Πολύ «γαλαντόμος»! Να το πάρουμε «διά της άτοπο επαγωγής»: μπορείς να συμβιβαστείς με τέτοια ηγεσία;;Εσύ ένας «πούρος» αριστερός να καθοδηγείσαι από έναν Τραμπιστή; Γιατί δεν αποχωρείς; Οποιοσδήποτε με αριστερή συνείδηση αν τα διαπίστωνε αυτά που λες εσύ, έπρεπε με στοιχειώδη αυτοσεβασμό να φύγει .Εσύ γιατί; Υπάρχει άλλη σκοπιμότητα; Ήρεμα ρωτάω!!

3. Ο Σκουρλέτης διαλαλεί ότι δεν τον εκφράζει ο πρόεδρος. Μάλιστα! Είναι δικαίωμα του. Γιατί κάθεται τότε ;Δεν αγγίζει τα όρια της ανισορροπίας να υπηρετείς ένα χώρο που δεν σε εκφράζει ο επικεφαλής; Ή και εδώ υπάρχουν άλλα κίνητρα παραμονής!!

4. Ο Σβέρκος αν και δουλεύει στα κομματικά όργανα συνεχίζει να λοιδορεί εναντίον του προέδρου στα σόσιαλ μίντια. Η στοιχειώδης αξιοπρέπεια δεν θα έπρεπε να τον οδηγήσουν στην έξοδο ;Και εδώ πλανάται ένα πελώριο γιατί…

5.Η ομπρέλα,  είτε οργανωμένα είτε μεμονωμένα τα στελέχη της συνεχίζουν τον «κλεφτοπόλεμο» .Ούτε τα προσχήματα δεν κρατήσανε. Και στον πολιτικό σου αντίπαλο δίνεις στην αρχή περίοδο χάριτος , αυτοί από το ίδιο βράδυ της εκλογής άρχισαν να δείχνουν τις προθέσεις τους. Πάνε «περίπατο» και οι αστικές τους ευγένειες , ο καθωσπρεπισμός !! Δεν μπόρεσαν να χωνέψουν πως ένας άνθρωπος από το πουθενά τους πήρε την προεδρία! Αυτοί με την νομενκλατούρα τους , τους ελεγχόμενους μηχανισμούς του κόμματος , να τους «φτύσει» η βάση και να εκλέξει έναν νεοφερμένο; Η πλειοψηφία προτίμησε έναν άγνωστο που μπορεί να δώσει κάποια ελπίδα , από τους γνωστούς που δεν θα είχαν καμία ελπίδα!

Ξεκίνησαν την ίδια «πεπατημένη» , αυτό που έκαναν τόσα χρόνια. Τις όποιες διαφωνίες τις κοινοποιούσαν πρώτα στα ΜΜΕ που τους έδιναν βήμα , για τους δικούς τους σκοπούς , και μετά τα έβαζαν στα όργανα.. Προφανώς τα θεωρούσαν «διακοσμητικά» και όχι χώρος επεξεργασίας πολιτικής. Τόσο πολύ υποτιμήσανε τα μέλη που θεωρούσαν ότι δεν θα αντιλαμβάνονταν τις επιδιώξεις τους; Νομίζανε ότι κρατώντας το αριστερόμετρο η βάση είχε ανάγκη τα πιστοποιητικά τους. Αναγνωρίζανε στους εαυτούς τους την απόλυτη αλήθεια που δεν μπορούσε να την αμφισβητήσει κανείς .Και όταν ήρθε ένας ουρανοκατέβατος και την τσαλάκωσε συνειδητοποιήσανε την «γύμνια» τους. Ήταν βαρύ ,ο θεωρητικός τους να πάρει το 8%, η προστατευόμενη από τα ΜΜΕ το 36% στον πρώτο γύρο, και να έρθει η πανωλεθρία του δεύτερου γύρου .Δεν  μπορούσε να το χωνέψει ο μικροαστισμός τους!!Και αμέσως ξεκίνησαν την αμφισβήτηση. Τώρα εξηγείται γιατί τα βρόντηξε ο Τσίπρας. Δεν μπορούσε να τους αντέξει άλλο και προπαντός συνειδητοποίησε τι θα επακολουθούσε μετά από τέτοια συντριπτική ήττα. Έκανε στροφή 180 μοιρών από την Κυριακή 25 Ιούνη που δήλωσε παρών στις εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου , στην Πέμπτη 29 Ιούνη που δήλωσε την απόσυρση του…Αυτός ανέλαβε την ευθύνη και παραιτήθηκε.. Μόνο αυτός είχε την ευθύνη;;Η συλλογικότητα που είναι;;Αλλά σου λένε μερικοί «πονηροί» είναι ευκαιρία τώρα  να πάρουμε το κόμμα!!Βέβαια λογάριασαν χωρίς «τον ξενοδόχο» : την βάση .

Να έρθουμε στο «διά ταύτα»! Μπορεί να συνεχιστεί αυτό; Προφανώς ΟΧΙ .Πρώτον δεν δείχνεις τον στοιχειώδη σεβασμό προς τον νεοεκλεγέντα , να του δώσεις ένα χρονικό περιθώριο να «ξεδιπλώσει» τον προγραμματισμό του για το κόμμα , για την κοινωνία. Εσύ a priori τον καταδικάζεις!! Δεύτερον  ο πόλεμος φθοράς στην ηγεσία είναι ξένος με τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς. Τρίτον εάν δεν μπορείς να στοιχηθείς με την ηγεσία , δεν κάνεις κλεφτοπόλεμο αλλά αποχωρείς , να περισώσεις τουλάχιστον την αξιοπρέπεια σου .Η ιστορία του Ελληνικού κινήματος μας διδάσκει μέσα σε χαλεπούς καιρούς , στις φυλακές και τις εξορίες οι όποιες διαφωνίες υπήρχαν, τους οδηγούσαν σε  διαφορετικούς δρόμους και όχι σε  μία πορεία αλληλουπονόμευσης .Καλλίτερα ένα «συναινετικό» διαζύγιο παρά μία διαρκής εσωτερική διαμάχη .Με προβληματίζει αν το κόμμα θα μπορέσει να υπερασπιστεί την ενότητα , τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς .Είναι δύσκολο να συνεχίσει κανείς σε τέτοιες συνθήκες , όταν οι δήθεν σύντροφοι προσπαθούν να σε χτυπούν πισώπλατα..

Πρόεδρε, φρόντισε να προσαρμοστείς όσο γίνεται νωρίτερα στην Ελληνική πραγματικότητα. Η προσωπική σου ζωή σου ανήκει και πρώτα εσύ έχεις την υποχρέωση να την προστατεύσεις ,μην την αφήνεις να γίνει βορρά σε όσους σε περιμένουν στην «γωνία»!!Το τι σκέφτεσαι να κάνεις , τι θέλεις να υιοθετήσεις είναι προσωπικό σου ζήτημα δεν ενδιαφέρει την κοινωνία .Είναι ενθαρρυντικό ότι μία συντηρητική κοινωνία αποδέχτηκε τις επιλογές σου.. Δεν πρέπει όμως να γίνει «σημαία»…

Δεν κρίνω τους συνεργάτες που επέλεξες, σε κάποιους όμως πρέπει να βάλεις φραγμό στην τοξική συμπεριφορά τους , αφαίρεσε τους το πληκτρολόγιο , βοήθησε τους να καταλάβουν πως αδικούν τους εαυτούς τους.

Δεν ξέρω αν συνειδητοποίησες τι βαρύ φορτίο έπεσε στις πλάτες σου. Πρέπει να χτίσεις ένα κόμμα από την αρχή. Να στηριχθείς στη βάση , στις οργανώσεις που πρέπει να γίνουν το κόμμα μέσα στο χώρο τους .Να γίνει κόμμα των μελών και όχι των παραγόντων.. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις ότι τα κενά των οργάνων τα κάλυψαν οι μηχανισμοί των στελεχών και κυρίως των υποψήφιων βουλευτών. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε σε κόμμα των παραγόντων και όχι των μελών!!Από εδώ ξεκινάει η  απογοήτευση και η αδρανοποίηση και κατ’ επέκταση η  αποχώρηση μελών.. Δεν θέλουν να παίξουν τον ρόλο των παλιών «αφισοκολλητών». Καλές οι καινοτόμες ιδέες η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών , αλλά δώσε μεγάλη βάση στην «κυψέλη» που είναι η οργάνωση. . Με μία σοβαρή πολιτική ανάδειξης στελεχών. Στελέχη που δεν θα βάζουν πάνω από την συλλογική δουλειά για την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων , την ικανοποίηση των δικών τους προσωπικών φιλοδοξιών , και θα είναι κράχτες της ενότητας , της συντροφικότητας , και όχι θύλακες διχόνοιας , μίσους!! Το καινούργιο να ξεκινήσει από «κάτω»..

 Θα επανέλθω σ’ αυτό το βασικό οργανωτικό ζήτημα …

 

Γιώργος Κακαφίκας  

Βέροια 22-10-2023


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής