breaking news Νέο

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ : Χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα με αποχωρήσεις και διαγραφές

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ : Χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα με αποχωρήσεις και διαγραφές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τρεις από τους βουλευτές του κόμματος και ειδικότερα από την τάση των 6+6, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος εξέδωσαν κοινή δήλωση για όλα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος και παίρνουν θέση για τις αποφάσεις Κασσελάκη για τις διαγραφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κοινή τους δήλωση ζητούν την άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, προκειμένου σε αυτές τις «διαλυτικές» συνθήκες όπως αναφέρουν «να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο». Υπό αυτές τις συνθήκες ζητούν και την επίσπευση του Έκτακτου Συνεδρίου ενώ ζητούν η πορεία μέχρι την κορυφαία διαδικασία του κόμματος να διανυθεί  «με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων».

Η κοινή δήλωση Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου και Χαρίτση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος».

 

Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο καλοπροαίρετου διαλόγου, λέει η Αυγέρη

Έχουν ανέβει οι τόνοι σε μεγάλο βαθμό από την πλευρά των στελεχών της “Ομπρέλας”. Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο καλοπροαίρετου διαλόγου, δήλωσε η Δώρα Αυγέρη για την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τους κκ. Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη.

«Θαρρεί κανείς, παρακολουθώντας την ειδησεογραφία και τα πολιτικά γεγονότα που παράγονται και αναπαράγονται, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 8 χρόνια! Μόνο το προπατορικό αμάρτημα δεν του έχουν χρεώσει και αυτό είναι άκρως προβληματικό». Τα παραπάνω δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ερωτηθείσα «αν θα έπρεπε ο Στ. Κασσελάκης πριν προαναγγείλει διαγραφές, να συναντηθεί με τα στελέχη του κόμματος», η Δώρα Αυγέρη δήλωσε: «Ο Στ. Κασσελάκης εξάντλησε κάθε περιθώριο καλοπροαίρετου διαλόγου με όλους όσους έθεσαν εαυτούς εκτός κόμματος. Να θυμίσω ότι με τον κ. Φίλη ο νέος πρόεδρος είχε συναντηθεί και προσωπικά, μέσα στη Βουλή. Το ερώτημα είναι πόσα πρέπει ακόμη να ειπωθούν, πόσες προσβολές να διατυπωθούν σε βάρος του προέδρου, αλλά και σε βάρους των μελών του κόμματος; Για να μην αναφερθώ σε όσα έχουν ειπωθεί περί διεφθαρμένου κόμματος ή  «κόμματος-τσόντα…»».

Σε ερώτηση για το αν οι Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Βίτσας, που διετέλεσαν γραμματείς του κόμματος, θα έπρεπε να διαγραφούν, απάντησε: «Αναρωτιέμαι εάν ήταν τώρα γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., θα άφηναν να γίνει κάτι τέτοιο. Να διατυπώνονται δημόσια κατηγορίες ευθέως σε βάρος του κόμματος, αλλά και των μελών του…».

​«Ο κ. Κασσελάκης κατηγορείται από τα στελέχη αυτά ότι είναι διαπλεκόμενος. Υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα;», τόνισε η Δώρα Αυγέρη και είπε τα εξής: «Πρόκειται για συκοφαντίες που αμαυρώνουν την εικόνα και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά κυρίως θολώνουν το πολιτικό μήνυμα προς την κοινωνία. Την τιμή και την υπόληψή μας την υπερασπιζόμαστε με όλους τους τρόπους… Δεν μιλάμε για καλοπροαίρετη πολιτική κριτική, ούτε καν για κακοπροαίρετη πολιτική κριτική. Μιλάμε για κατασυκοφάντηση και υπονόμευση. Θα πρέπει να μπει τέλος σε αυτό, καθώς μας αποπροσανατολίζει από το έργο και την αποστολή μας. Κανονικά θα έπρεπε να είμαι εδώ και να απαντώ στη ΝΔ, και όχι σε αυτούς που κάνουν αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση, ρίχνοντας νερό στο μύλο του Κυριάκου Μητσοτάκη».

 

Συνεχείς εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη το Εκτελεστικό Γραφείο, παρουσία Κασσελάκη

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκτάκτως το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου. Στον απόηχο της παραπομπής για διαγραφή πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει την Πέμπτη 26/10 στις 16:30 το Εκτελεστικό Γραφείο. Η συνεδρίαση θα γίνει παρουσία του πρόεδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος θα επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής